avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate facturare serviciu nesolicitat
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

facturare serviciu nesolicitat

Buna ziua.
Este stiut ca orice producator din Romania care ambaleaza si pune pe piata alimente si suplimente alimentare este supus anual mai multor controale de la diferite institutii pentru a verifica modul de productie si ambalare a acestora (sa fie realizate in conditii de igiena, informatiile de pe ambalaje sa corespunda cu continutul, gramajele inscrise pe etichete sa fie reale etc). Intrebarea mea este de ce controalele anuale realizate de BRML sunt intotdeauna urmate de o factura destul de mare.... nu este normal ca si aceasta institutie sa faca controalele fara sa perceapa taxe, ca si celelalte controale obligatorii care vin anual? Nu exista un contract legal incheiat cu aceasta institutie, prin care ei vin si ofera un serviciu pentru care platim, inspectiile sunt in fiecare an din initiativa acestora, ne aflam probabil in baza lor de date. Este o dovada de normalitate ca firmele producatoare sa fie verificate metrologic periodic, sa nu pacaleasca clientul la cantitate, dar nu inteleg de ce exista aceasta taxa perceputa la fiecare control. Se poate va rog, sa ma lamuriti? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: aurora.moldovan , utilizator 13:30, 13 Ianuarie 2020
Activitatea de metrologie presupune niste verificari tehnice cu folosirea unei aparaturi specifice de comparatie.
In urma verificarii se emit buletine metrologice pentru aparatura verificata, documente ce pot fi prezentate altor organisme de control acreditate, la cererea acestora ca o justificare la modul cum se desfasoara o masuratoare/ cantarire, etc.
Astfel de activitati implica mai multi lucratori si sunt contracost.
Pentru informatii suplimentare studiati legea metrologiei.
Daca nu v-ar vizita lucratorii de la metrologie ar trebui sa mergeti dvs. cu aparatura la verificat, la institutie.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie, coduri caen, dsp nicoleta_chesar nicoleta_chesar Buna ziua, Tot caut si nu reusesc sa gasesc raspunsuri concrete 1. Ptr doar o luna (decembrie )voi inchiria “temporar” un spatiu intr-un centru ... (vezi toată discuția)
Contorul de apa care se apropie de expirarea garantiei verificarii metrologie sau a expirat deja. szabyku szabyku Buna ziua. Spuneti-mi va rog, in a cui sarcina cade sa verifice sau sa schimbe contorul de apa care este aproape de expirare din punct de vedere al garantiei ... (vezi toată discuția)
Etichete gablonturi alinasimona alinasimona Buna ziua , va rog sa ma lamuriti intr-o problema, cit de curind mi-am deschis un magazin , am fost sa iau marfa \"gablonturi \" , si pe eticheta nu scria ... (vezi toată discuția)