avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despăgubire de la asigurare fără sa fac plângere ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despăgubire de la asigurare fără sa fac plângere vinovatului

Buna ziua ! Am fost victima unui accident rutier eram pasager pe locul din dreapta am avut 8 zile de îngrijiri medicale, Nu vreau sa depun plângere penală vinovatei, dar as vrea ca spitalizarea sa fie plătită de asigurare. Cum procedez și ce dosar trebuie făcut ?
Cel mai recent răspuns: Avocat Herghelegiu Bogdan , Avocat 09:31, 10 Ianuarie 2020
Buna ziua,

Conform Legii privind asigurarile si Ordinului Ministerului Sanatatii, cheltuielile privind spitalizarea se platesc de catre autorul faptei ilicite care a produs vatamarea dumneavoastra sau de catre asiguratorul RCA. Cu toate acestea, pentru dovedirea in fata spitalului a vinovatiei conducatorului auto, ar fi recomandat sa apelati la serviciile unui avocat.

Totodata, va informez ca in urma accidentului puteti solicita si obtine de la asiguratorul RCA si despagubiri morale pentru suferinta pricinuita, fara ca vinovatul sa suporte aceste daune,

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizare dupa accident ana-maria iacob ana-maria iacob Buna ziua . Prietenul meu a avut un accident acum 2 ani si prietenul lui a fost accident. A stat in spital o saptamana dar s-au inteles amiabil . Acum ,dupa 2 ... (vezi toată discuția)
Accident mortal; daune alinaradu23 alinaradu23 Buna ziua, Un autoturism cu doi pasageri a patruns pe contrasens lovind grav un altul, in urma accidentului pasagerii din primul autoturism au decedat, in ... (vezi toată discuția)