avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata spitalizare dupa accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata spitalizare dupa accident

Buna ziua .
Prietenul meu a avut un accident acum 2 ani si prietenul lui a fost accident. A stat in spital o saptamana dar s-au inteles amiabil . Acum ,dupa 2 ani i-a venit acasa o factura in care este instiintat ca are de plata 2000 lei (spitalizarea victimei) desi acesta a dus adeverinta medicala.Exista vreo lege prin care Casa de asigurari de sanatate sa nu plateasca desi acesta a dus adeverinta medicala?Ce se poate intampla daca nu plateste (pentru ca nu are seviciu)?Va rog sa ne ajutati cu un sfat ca nu stiu cum sa ne descurcam. Va multumesc.
victimele accidentelor sunt obligate sa plateasca.
daca intrati intr-un spital veti vedea ca la intrare scrie acest lucru.
si mie mi se pare o prostie.
corect ar fi fost sa plateasca cei de la asigurari unde prietenul avea r.c.a.
Intelegerea dintre parti s-a realizat cu privire la eventualele despagubiri pe care le-ar primi partea vatamata de la conducatorul auto vinovat.
Aceasta intelegere nu include si cheltuielile datorate statului , ori victima a fost spitalizata pe cheltuiala statului , care cere ca despagubiri contravaloarea ingrijirilor medicale de la conducatorul auto vinovat de producerea evenimentului rutier.
Aceasta cu atat mai mult cu , cat se pare ca nu a existat RCA-ul
Societatea asiguratoare , in acest caz , ar fi trebuit sa suporte despagubirile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despăgubire de la asigurare fără sa fac plângere vinovatului R.e.b.e.c.a.2.8. R.e.b.e.c.a.2.8. Buna ziua ! Am fost victima unui accident rutier eram pasager pe locul din dreapta am avut 8 zile de îngrijiri medicale, Nu vreau sa depun plângere penală ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima musatilie musatilie Buna dimineata. Fratele meu a fost de curand implicat intr-un accident rutier. mai exact pe 23 decembrie. Se afla pe scuter fiind angajat ca si curier livrari ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizari mihai82 mihai82 Am avut un accident de masina in urma caruia soferul masini cu care mam ciocnit o fost grav ranit . Ma dat in judecata si in sentinta scrie asa \" In baza ... (vezi toată discuția)