avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare-cumparare

Buna ziua,

Sunt in situatia in care doresc sa achizitionez un apartament. Apartamentul este intr-un ansamblu imobiliar recent construit. In momentul de fata, apartamentul nu are C.F., iar constructorul a estimat ca in luna aprilie va iesi CF-ul pentru apartament.

Constructorul doreste sa incheiem un antecontract de vanzare-cumparare dar nu la notar invocand motivul ca il va incurca la acte in momentul in care doreste sa obtina CF.

In antecontractul prezentat de el, exista o clauza prin care niciuna dintre parti nu va inscrie antecontractul in cartea funciara.

Intrebarea mea este, in cazul in care semnez acest antecontract si achit avansul cerut de catre constructor, sunt 100% sigur ca acest apartament imi va fi vandut mie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:47, 9 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Tocmai asta e si ideea înscrierii antecontractului la Cartea Funciară.
Nu am inteles cu ce îl încurcă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare inscriere in cf. Deni72 Deni72 Buna ziua! Daca un dezvoltator imobiliar nu mi-a predat apartamentul in termenul prevazut in promisiunea de vanzare-cumparare (prin care i-am achitat TOT ... (vezi toată discuția)
Vânzare imobil nou neîntabulat. care sunt riscurile și cum pot fi evitate? Sanda71 Sanda71 Buna ziua! Am găsit mai multe anunțuri prin care constructorul vinde apartamente recent construite la jumătate din prețul pieței dar spune că are doar cf ... (vezi toată discuția)
Antecontract apartament in constructie Cuvunu Cuvunu Buna ziua, Am incheiat un antecontract cu un dezvoltator pers fizica ptr un apartament in faza de constructie, imobilul este la rosu momentan, termenul de ... (vezi toată discuția)