Buna ziua! Am găsit mai multe anunțuri prin care constructorul vinde apartamente recent construite la jumătate din prețul pieței dar spune că are doar cf pe teren și pe clădire nedefalcat. Care sunt riscurile in acest caz?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Vanzarea se face prin act autentic notarial urmata de inscrierea transferului de proprietate in cartea funciara. Cum vinde constructorul nu stiu, poate ca ia banii si incheia un antecontract. Iar pretul pe cat pare de bun pe atat suna a altceva. Trebuiesc detalii.
Multumesc pt răspuns trandafir2. Revin cu detalii. Constructorul vrea sa încheie un antecontract, cu sau fara notar, in care se obliga la niste termene de finalizare a apartamentului și obținere a cf. Cf in prezent are doar pe teren. Vrea 70 la sută din bani, restul in momentul îndeplinirii clauzelor din antecontract.Ce ar trebui sa mai întreb?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ma gandeam eu ca antecontract vrea sa incheie, sfatul meu este sa fie incheiat la notar pentru ca are alta forta probanta fata de cel incheiat sub semnatura privata. Banuiesc ca este vorba despre o persoana juridica, caz in care trebuie mare atentie, pentru ca daca intra in insolventa (uneori intentionat) banii dvs sunt pierduti. Trebuie sa aveti un istoric al firmei respective si a persoanelor din conducere (daca si ce au mai construit, daca exista litigii pe numele lor). Povestile si garantiile verbale nu sunt suficiente. Ar mai trebui sa intrebati cum garanteaza banii pe care îi dati dvs si ar trebui sa solicitati o garantie cu terenul pe care spune ca îl are, nu mai spun ca trebuiesc vazute actele prin care detine terenul, eventual un extras de informare de la cartea funciara. La negocieri puteti sa mergeti cu un jurist sau cu o persoana de incredere, neutra si atenta la detalii, care sa fie detasata de emotiile unei asemenea operatiuni. Bafta.
Parerea mea: nu va legati la cap, riscul e major sa va luati teapa
caz patit de mine, in 2007, batut palma cu dezvoltator pentru apartament (in faza de proiect) cu finalizare 2008. Aflat ca dezvoltatorul e cu bubre, reusit sa reziliez antecontract si sa recoperez avans. Altii nu au facut asta, si in 2011 inca imobilul nu era gata
ContSters387629
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sfatul meu este sa va indepartati de o asemenea "afacere"!. Sigur veti regreta mai tarziu, o sa stati prin tribunale cu anii ca sa va recuperati banii.
Primul semnal de alarma este acela ca vinde la 50% din pretul pietei. Asta nu prea are cum sa fie rentabil. altfel ar face-o si alti constructori. Deci, foarte probabil sa fie teapa!
Al doilea semnal de alarma: cere 70% din pret in avans. Daca intra in insolventa, nu mai aveti de la cine recupera niciun ban.
Al treilea semanl de alarma: nu are acte legale pe constructie, fie din cauza ca exista ceva probleme cu actele de proprietate ale terenului, fie pentru ca nu isi permite cheltuielile cu intrarea in legalitate, si atunci exista riscul sa nu poata oricum finaliza constructia.