avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... oug 28/2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

oug 28/2009

Mai pot beneficia ca societate de facilitatile aceastei ord in perioada dec 2009 , ian si febr 2010?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 5 Ianuarie 2010
NUmai in perioada pana la 31.12.2009

Din ianuarie, deocamdata, se reintra in procedura standard a somajului tehnic.
Pana la noi prevederi!
OUG 28/2009, produce efecte doar pentru anul 2009. Avand in vedere ca nu avem un guvern legitim care sa aiba si prerogativa emiterii de ordonante de urgenta ( si nici nu intrevad prea curand unul), imi vine greu sa cred ca va exista in aceasta perioada un parlamentar care sa aiba o initiativa de prelungire a termenului de aplicare a acestei OUG si in consecinta de la 01 ian 2010, nu mai poate fi aplicata.
Sunt sigura ca se va prelungi, nu ca ma bazez pe asta, dar sper, pentru ca Romania mai are mult pana iese din criza, anul asta nu iese.
namiru a scris:

Sunt sigura ca se va prelungi, nu ca ma bazez pe asta, dar sper, pentru ca Romania mai are mult pana iese din criza, anul asta nu iese.

:offtopic:
Sunt deacord cu dumneavoastra dar momentan tara asta se afla in imposibilitate tehnica de prelungire a acestui act normativ si avand in vedere ultimele evolutii politice, fara a fi ghicitor in stele sau cafea, pot garanta ca actualele crize prin care trece tara se vor croniciza.
A trebuit sa fac adresa motivata in fapt si in drept, cu tabel nominal, sa o depun la ITM si sa mi se dea nr. de inregistrare.
Sa fac decizii individuale de suspendare pe care sa le inregistrez la punctul de lucru al ITM din oras si sa prezint si adresa cu nr. respectiv de inregistrare.
Acum va intreb, pe la cas si somaj, trebuie sa fac vreo adresa?

Alte discuții în legătură

Demersuri pentru somaj tehnic RAD NICOLETA RAD NICOLETA Buna ziua ! Doresc sa ma informez care sunt pasii ce trebuie urmati pentru ca un angajat sa poata fi trimis in somaj tehnic , care dintre declaratii lunare ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj tehnic in 2010 D-ANA D-ANA Incepand cu 01 ian 2010 mai este valabila neimpozitarea indemnizatiei de somaj tehnic (90 zile calend)? In baza carei legi? Multumesc. (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ContSters73283 ContSters73283 Sunt in somaj tehnic din 1 octombrie 2009 pana la 31 martie 2010.Angajatorul mai poate mari durata somajului tehnic? Daca intru in somaj cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)