avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Livrari intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Livrari intracomunitare

Buna ziua,

Va rog Spuneti-mi ce înțelegeți Dvs din următoarea fraza :” sau documente bancare care să ateste plata pentru expedierea sau transportul bunurilor;”

Înțelegem documente bancare care sa ateste plata valorii bunurilor trimise, sau documente bancare care sa ateste plata pentru serviciul de transport al bunurilor ?

E vorba de noile condiții pt a proba livrări intracomunitare de mărfuri și nu îmi e clar acest paragraf ...

Multumim !
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 23:01, 14 Ianuarie 2020
Eu inteleg ca este vorba despre plata pentru serviciul de transport. Pentru ca aici e problema, trebuie cat mai multe dovezi ca s-a efectuat transportul marfurilor dintr-o tara in alta. Nu trebuie sa fie platita marfa ca sa aibe loc o livrare intracomunitara de bunuri.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
Radu Varciu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare madalina_oprea madalina_oprea E POSIBIL CA O FIRMA ROMANEASCA SA FACA O FACTURA UNEI FIRME ITALIENE SI SA LIVREZE MARFA UNEI FIRME ROMANESTI? SE POATE SPECIFICA PE FACTURA CA DESTINATIA ... (vezi toată discuția)
Factura pe firma straina, livrare in romania, se considera livrare intracomunitara? LuceNera LuceNera Buna ziua. Sunt o PFA platitoare de TVA si trebuie sa emit o factura catre o firma inregistrata in Germania, cu numar fiscal 12180/60302. Livrarea efectiva ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare de combustibil nazarie vladimir mircea nazarie vladimir mircea Buna ziua. O firma cu profil de transport rutier de marfuri alimenteaza mijloacele de transport de la statii agreate de casa de expeditii spaniola cu care are ... (vezi toată discuția)