avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inregistrare SRL / persoana desemnata la ONPCSB
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inregistrare SRL / persoana desemnata la ONPCSB

Buna,
Sunt administratorul unui SRL, ofer servicii IT / cod CAEN 6201 (Activitati de realizare a software-ului la comanda ). Contabilul mi-a spus ca trebuie sa ma inregistrez la ONPCSB insa dupa ce am citit cine anume ar trebui sa se inregistreze acolo ca raportor, impresia mea e ca nu am aceasta obligatie.

Contabilul spune ca-i musai sa ma inregistrez si apoi raportez nimic, ca nu am ce.
Efectuez plati doar prin banca, incasez doar prin banca, ofer servicii unor firme din SUA.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 16:49, 22 Ianuarie 2020
Din conținutul legii, nici mie nu mi se pare că aveți obligația raportării. Există doar o singură prevedere care comportă discuții de interpretare, dar nu cred că se apiică în cazul dvs.
Am mers prin exludere, la Art. (5) sigur nu ma incadrez la literele a) - f) si h).

Ramin literele g) si i).
g) furnizorii de servicii pentru societăți sau fiducii, alții decât cei prevăzuți la lit. e) și f);
i) alte entități și persoane fizice care comercializează, în calitate de profesioniști, bunuri sau prestează servicii, în măsura în care efectuează tranzacții în numerar a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro, indiferent dacă tranzacția se execută printr-o singură operațiune sau prin mai multe operațiuni care au o legătură între ele.


Prin litera g) se include cumva orice persoana juridica(furnizor de servicii) care ofera servicii altor persoane juridice?!?

La litera i) unde as fi la alte entitati, nu ma incadrez, neefectuand tranzactii cu numerar.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui întrebat în scris la ONPCSB dacă este obligatorie raportarea în cazul dvs, Instituția poate să vă dea o negație și astfel veți fi acoperit.
Va multumesc, ma gandeam la solutia asta. Deocamdata am trimis un e-mail.
Pe luni o sa listez cererea de inscriere si o sa pun in plic si intrebarea legata de obligativitatea de a ma inregistra. Ramine de vazut daca o sa si primesc raspuns :) .
@Popu
Buna ziua
Sunt in aceeasi situatie ca si dumneavoastra. As dori sa stiu daca ati primit raspuns la intrebare de la ONPCSB. Puteti , va rog , sa-mi scrieti intr-un mesaj cum ati formulat intrebarea pe care ati trimis-o la ONPCSB.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Legea 129/2019: sunt obligată să depun declarația cu beneficiarul real dacă sunt unic asociat al unui srl din 2002? max9 max9 Buna ziua! As dori sa stiu daca sunt obligata sa depun Declaratia beneficiarilor reali chiar daca sunt asociat unic la un SRL din 2002-fara alte ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie beneficiar real ong andrapanait andrapanait Buna ziua. Imi puteti confirma, printr-un document legal specific, prelungirea depunerii declaratiei privind beneficiarul real intr-o asociatie, pana la ... (vezi toată discuția)
Declaratie beneficiari reali Iryssina Iryssina Buna ziua, Am infiintat o firma pe data de 24.07.2019 (la 3 zile dupa ce a intrat in viguare legea priviind declararea beneficiarilor reali). Nu-mi aduc ... (vezi toată discuția)