avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa alcool
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa alcool

Domnule avocat fiti amabil
În 2006 am fost condamnat cu suspendare pt conducere fără permis 1 an si 6 luni . În 2008 august am fost din nou condamnat pt instigare la tâlhărie la 7 ani .mi sa dat prin adunare 7 ani plus suspendarea 1.an si 6 luni. Am fost eliberat conditionat pt munca si buna purtare in februarie 2014 (termenul era 2017 februarie ). Acum in 23 decembrie 2019 am fost surprins la volan cu o alcoolemie de 0.56 in aer sângele inca nu a iesit.
Intrebarea mea este Dca ma mai pot încadra sa obtin o condamnare cu amânarea pedepsei ca sa pot rămâne cu permisul in buzunar ?
Cum se socoteste termenul de reabilitare care este de 5 ani de la eliberare SAU de la data care trebuia să ma eliberez in termen?
Mai pot obține in aceste conditii o amânare a pedepsei sau macar o suspendare sau imi va da cu executare.Mentionez ca de 5 ani si 10 luni de cand m-am eliberat pot dovedi că am muncit cu carte de munca , mi-am întemeiat o familie , am un copil , am platit cheltuielile judiciare de la faptele din 2006 si 2008 plus daune civile tot platit la 0 . luasem permisul toate gradele mai putin a , vroiam sa ma duc pe tir sa pot strânge ceva bănuți sa imi iau împreună cu familia o căsuță si am dat cu bâta în balta .aveam permis din 2017 aprilie .
Ce riscuri am in acest caz ?
1. Pot scapa cu amânare si permis
2. Cu suspendare
3. Sau cel mai nefericit caz imi va da cu executare?
Stimabile domn avocat fiti amabil si spuneti-mi Dca in baza noi legi cea cu 6 zile considerate executate pot beneficia de a ma încadra ca si cum ca sar fi împlinit termenele de reabilitare iar astfel as putea avea sanse legal la o aplicare amânare pedeapsa la noua infracțiune de alcool la volan
Numai daca se aplica amenda penala, respectiv achitarea, nu veti executa pedeapsa in penitenciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se intelegere stare de recidiva? daca am facut o noua fapta ... Costinmudure11 Costinmudure11 Cand se intelegere stare de recidiva? Daca am facut o noua fapta care e pedepsita cu un an sau mai mult? Daca fapta este incadrata 1 luna 1 an, sunt in stare ... (vezi toată discuția)
Recidiva Libert1986 Libert1986 Am si eu o intrebare. Daca primul termen consta intr-o hotarare de condamnare pentru o infractiune intentionata iar pedeapsa aplicata este inchisoarea mai mare ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta substantelor gigman11 gigman11 Buna ziua,o nelamurire as avea si sper sa ma puteti lamuri.Am fost depistat conducand sub influenta cannabisului.Nelamurirea mea este, am avut o condamnare cu ... (vezi toată discuția)