avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am o problema cu firma Enel
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am o problema cu firma Enel

Locuiesc langa Timisoara, la casa , si recent am primit regularizarea , in valoare de 70.000 de lei. Cum este posibil ca , doua calorifere pe curent , cateva becuri, un frigider, masina de spalat si niste prize sa imi faca atata consum? Nu stiu ce sa fac. Am sunat la el sa fac sesizare peste sesizare , si nimic. Ieri curentul mi-a fost taiat. Nu am de unde face rost de aceasta suma , sunt om, iau minimul pe economie . Cum pot lasa asa pe cineva? Suntem in 2020. Nu pot trai ca in epoca
Cel mai recent răspuns: Cezar.p , utilizator 06:23, 25 Septembrie 2020
3000 unul sau ambele?
Sa presupunem ca ambele...
3000 ×12 ( cate ore are o jumatate de zi) ×75 de zile( adica cam 2 luni si jumatate)= 2.700.000de watti, adica 2700 de kw
Sa spunem ca si restul echipamentelor au mai consumat vreo 500 de kw ar rezulta un consum de apr. 3200 de kw.
La un preț de 0,7 lei/kw ar insemna o factura de apr. 2300 de lei.
De aici si pana la 7000 de lei este cale lunga...
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
factura nu a venit mare in lunile alea , a venit pana in maxim 5 milioane, regularizarea e cea in valoare de 7000 de lei
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
Atunci cred ca este ok, daca aveati facturi de 5 milioane vechii inainte, s vina regularizarea 7 mii de lei. ATENTIE LA ZEROURI, 7 zeci de mii era mult...
Pe ce perioada a venit regularizarea?
Indexul de pe factura corespunde cu cel de pe contor ( plus sau minus câtiva kw...)?
pe perioada celor doua luni din iarna , timp in care au mers caloriferele si ianuarie . da indexul corespunde
Este cunoscut faptul ca Enel fura curent din contor prin metode pe care noi, utilizatorii, nu le cunoaștem .. eu am patit la fel, am calculat tot consumul și la consum mare, un procent important nu iese la calcule, cam 20-30% .. am scos tot din priza și contorul încă se învârte .. am făcut reclamație și cu 3 zile înainte sa vina controlul au întrerupt curentul pentru juma de ora, semn ca au schimbat ceva în infrastructura. Bineînțeles ca nu s-a găsit nimic când a venit controlul, contorul stătea de data asta când scoteai tot din priza, ca prin minune ..

Pe urma, la 2 săptămâni iar au întrerupt curentul și iară a început contorul sa meargă fără siguranțe. Se pare ca ENEL FURA CURENTUL PIERDUT/FURAT DIN REȚEA de la utilizatorii care au consum mare și ascund lucrul asta cu multa grija și pricepere prin angajații lor.

Îți propun sa ne unim într-un proces prin care sa dam în judecata pe persoana fizica ANGAJAȚII ENEL pentru ca ei sunt de fapt vinovații. Compania trebuie data în judecata pentru aceasta tâmpenie numita regularizare, care face obiectul furtului de energie din contoarele vechi prin angajații lor, ei fiind de fapt vinovații de aia unele județe sunt ok iar altele cu probleme, difera angajații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa dau in judecata compania enel / kruk Cezar.p Cezar.p As dori sa dau in judecata compania ENEL Banat/E-Distributie Banat sau compania KRUK Romania SRL, nu sunt sigur care este responsabila, pentru anularea unei ... (vezi toată discuția)
Factura de 13.239,77 lei enel! ClaudiaNeg12 ClaudiaNeg12 Buna ziua! Ma confrunt cu o problema in legătura cu compania de furnizare electrică Enel din Timișoara. In luna Iunie a acestui an am primit o factura in ... (vezi toată discuția)
Enel solicita plata a 10000 lei consum estimat. putem contesta estimarea ? Guest123123 Guest123123 Enel solicita plata a 10000 lei (consum estimat de 14700 kw pt doi ani), dupa ce i-am solicitat sa verifice contorul care nu isi modifica index-ul si au ... (vezi toată discuția)