avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Factura de 13.239,77 lei ENEL!
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Factura de 13.239,77 lei ENEL!

Buna ziua! Ma confrunt cu o problema in legătura cu compania de furnizare electrică Enel din Timișoara. In luna Iunie a acestui an am primit o factura in valoare de 13.239,78 lei, reprezentand regularizarea in ultimul an. Cu puțin mai devreme, câteva zile, au veni niște dormi sa schimbe ceasurile, tuturor, nu doar mie.
Am procedat prin contestarea acestei facturi, gândindu-ma ca s-a scris greșit citirea vechiului index sau ca contorul vechi fura curent și înregistrase greșit. Precizez ca cei de la companie nu au venit pentru citire la intervalele stabilite de ei. Facturile din toată erioada aceasta erau de minimum 200 lei/ 2 luni.
După sesizare chiar astăzi, 12.08.2020 am sunat la dânșii pentru a-mi fi comunicate eventualele erori referitor respectiva factura (așa am sperat, sa fie greșeli), însă Dânșii mi-au adus la cunoștința ca totul pare in regula și într-adevăr s-a făcut un consum de 20.209 kWh. Practic 2.700€ pentru in an de zile la regularizare.
In Septembrie a anului trecut tatal meu a început curse internaționale ca șofer de TIR, nu venea cu lunile acasă, sau lucra o luna cu o săptămâna liber, eu locuiam in alt oraș pana la începutul lunii Iunie 2020, iar mama mea in străinătate. Nu avem calorifere pe curent, nu avem nimic ieșit din comun care sa fie lăsat in prize pe termen lung.
Nu știu când și cum s-ar fi putut consuma atat de mult curent și prin urmare o asemenea factura.
Singura soluție, dacă pot sa o numesc așa, ar fi sa dau compania in judecată.
Va rog sa ma sfătuiți cum sa procedez, ce trebuie sa fac! Nu am mai avut niciodată astfel de probleme, prin urmare nu știu cum sa procedez. Ma voi trezi și fără curent in casa și cu 130 de milioane lipsa in buzunar (pe care nici nu ii am, de altfel).

Astept eventualele sfaturi! Dacă am fost neclara, va rog aduceți-mi la cunoștința și explic mai bine problema.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2020
ClaudiaNeg12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Zsuzsanna Lukacs , Consultant credite si finantari 12:38, 13 August 2020
Buna ziua,

Aveti proces verbal de instalare ceas nou; respectiv cu cat era luat cel vechi (indexul ceasului vechi); acesta ar fi un document dupa care v-ati putea ghida...respectiv daca aveti facturile precedente puteti urmari statusul indexului atat estimat cat si la citire (20.000 de kw sunt deja pentru uz industrial ).
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema cu firma enel Larisa1998 Larisa1998 Locuiesc langa Timisoara, la casa , si recent am primit regularizarea , in valoare de 70.000 de lei. Cum este posibil ca , doua calorifere pe curent , cateva ... (vezi toată discuția)
Contor electric lungus lungus ce se poate intampla daca la citirea unui contor electric se gaseste mai putin decat s-a factirat? adica s-a platit in plus cu , sa zicem,1000 kw. (vezi toată discuția)
Enel si facturile de regularizare savuM savuM buna ziua Vin cu o alta problema pe care o avem cu toti ENEL.In luna februarie am primit o factura de regulalizare in valuare de 2600 ron{ap 3 ... (vezi toată discuția)