avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Actualizare cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Actualizare cadastru

Buna ziua! De curand(1 an) vecinul meu si-a construit o casa. Ne avand cale de acces mi-a cerut mie o bucata de teren pt a face drum de acces,eu in schimb i.am cerut tot teren de.a lungul terenului lui. Dupa ce a construit nu a mai avut de unde sa.mi dea teren si s.a oferit sa.mi dea o anumita suma de bani,suma pe care eu am cerut.o el a considerat.o mare. Acum eu am vrut sa.mi fac o actualizare a cadastrului(cel vechi dateaza din 1999). Cadastristul de pe zona a zis ca nu poate sa.mi faca cadastru dupa cel vechi (adica cu vecinii de pe cadastrul vechi si actul de vanzare-cumparare) pt ca a aparut un drum de acces in registrele primariei si ca trebuie sa.i las vecinului drum de acces(vecinul lucreaza la registrul agricol din localitate). Am cerut primariei sa.mi faca dovada ca acea bucata de teren care imi apartine a fost trecuta in domeniu public iar ei nu au putut sa.mi faca nici o dovada. Am cautat alt cadastrist care mi.a facut schita de cadastru cum trebuie dar cand a mers la registrul agricol i s.a spus ca nu ii poate da stampila si semnatura primariei pt ca sunt in litigiu. Mi.a facut o schita a cadastrului cu proces verbal de buna vecinatate(un vecin a zis ca nu.mi semneaza ca nu se baga,unul este de negasit plecat in norvegia iar ultimul este cel care a construit si care a cerut cale de acces,reamintesc ca lucreaza la registrul agricol) intr.un final cadastristul sa.mi spuna ca nu.mi poate face cadastru decat fara bucata aceea de teren care zice primaria ca ii apartine motivand ca ii pare rau dar ii mai trebuie si lui cate o semnatura de la primarie. Intre timp vecinul a tras si curent prin pamant de.a lungul terenul meu pe bucata aceea de teren. Ce e de facut? Unde pot face o sesizare/plangere?

Alte discuții în legătură

Cadastru și intabulare Maria Mara Maria Mara Bună ziua Vreau sa fac un cadastru la o casa la țară, casa bunicilor. Mi s.a cerut de către cadasteist sa aduc certificatul fiscal, vecinatatile. După ce ... (vezi toată discuția)
Cadastru litan litan Buna ziua. In urma cu 3 luni am contactat un cadastrist pentru a .mi face masuratorile la un teren. De 3 luni astept sa .mi depuna documentatia cadastrala la ... (vezi toată discuția)
Carte funciara -drum de acces Alina Alina Alina Alina Avem urmatoarea speta la care nu stim cum sa-i dam de capat. este vorba de o parcela de pamant mostenita de la bunica de catre copii acestia dupa cum urmeaza: ... (vezi toată discuția)