avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectarea preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectarea preavizului

Salut am contract determinat pe 3 luni dupa 2 luni am venit sa imi dau demisia ma obliga sa stau 20 de zile in preaviz evident fiind studenta nu il voi respecta pentru ca nu pot chiar nu pot(desi mi s-a spus ca pot sa imi dau la zi cand le-am spus nu au negat dar nici nu au zis nimic,de altfel imi scrie ca c. e determinat pe perioada 15.oct2019-15 februarie 2019 (gresita data)).La fel prietenul meu are contract nedeterminat si el si-a dat demisia pt ca urmeaza sa plece in strainatate logic nici el nu isi respecta preavizu pentru ca nu au vrut sa fie de acord in conditile in care altor 2 persoane le-a renuntat la preaviz inainte cu o saptamana.Care pot sa fie sanctiunile inafara de desfacerea contractului disciplinar.Le-am scris demisile dar nu ne-au dat nimic sa semnam.
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2020
Mela1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:22, 11 Ianuarie 2020
Nerespectarea de catre angajatul demisionar a termenului de preaviz poate atrage raspunderea disciplinara a salariatului sau chiar raspunderea patrimoniala a acestuia daca prin absenta de la locul de munca ar aduce un prejudiciu angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla in situatia in care nu respecti termenul de preaviz ... viorelv viorelv Ce se intampla in situatia in cate nu respecti termenul de preaviz daca iti dai demisia in cazul unui contract individual de munca, se multumeste! (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu nevoie de o informație, mi-am dat demisia ... Alexandrarebecaaa Alexandrarebecaaa Buna ziua, Am si eu nevoie de o informație, Mi-am dat demisia de la locul de munca si sunt nevoită sa stau in preaviz 20 de zile, dacă refuz să nu stau ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, în urma unui control itm, angajatorul se poarta urat ... Anonim36 Anonim36 Bună ziua,în urma unui control itm,angajatorul se poarta urat cu mine,dacă îmi dau demisia ma poate obliga sa stau în preaviz?Mulțumesc. (vezi toată discuția)