avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare prestari servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare prestari servicii

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuenti in care ordin (lege) scrie ca prestatorul de servicii este obligat sa emita factura strict in luna in care a prestat serviciul respectiv.

Va multumesc

Cu respect,
Andreea
Cel mai recent răspuns: ID CONT STRATEGY SRL , Contabil 14:50, 7 Decembrie 2009
ART. 155

Facturarea

(1) Persoana impozabilă care efectuează o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decât o livrare/prestare fără drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) şi (2), trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar, cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naştere faptul generator al taxei, cu excepţia cazului în care factura a fost deja emisă. De asemenea, persoana impozabilă trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar pentru suma avansurilor încasate în legătură cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care a încasat avansurile, cu excepţia cazului în care factura a fost deja emisă.

Acestea sint prevederile codului fiscal !
Deci nu strict in luna in care a prestat serviciul respectiv!
Si nici " dupa 15 zile lucratoare " asa cum multi spun !
Cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare ....
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2009
ContSters109653, utilizator
Multumesc din suflet, asa stiam si eu, dar am preferat sa intreb, ca sa nu isc discutii degeaba. Mii de multumiri!
Andreea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi externe serena82 serena82 Buna ziua, Se pot primi mai intai avansuri pentru anumite servicii prestate catre o firma din UE si apoi sa se emita factura? (vezi toată discuția)
Tva la facturi emise pt prestari de servicii dupa 1 iulie 2010 soranacristache soranacristache Pentru facturile emise dupa data de 1 iulie 2010 care se refera la prestari de servicii din luni anterioare acestei date ce cota de TVA se aplica: 19 sau ... (vezi toată discuția)
Intocmire aviz de insotire a marfii ioanaep ioanaep Buna ziua, In cat timp trebuie intocmita factura de la livrarea marfurilor pe baza de aviz? Exista un termen limita? Multumesc. (vezi toată discuția)