avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la facturi emise pt prestari de servicii dupa 1 ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la facturi emise pt prestari de servicii dupa 1 iulie 2010

Pentru facturile emise dupa data de 1 iulie 2010 care se refera la prestari de servicii din luni anterioare acestei date ce cota de TVA se aplica: 19 sau 24%?
Multumesc anticipat pt raspuns!
24%. Dar de ce nu s-au emis facturi atunci cand s-a prestat serviciu?
Facturile se refera la servicii cu livrari de tip continuu(energie,gaze,etc).

Codul fiscal prevede :"Persoana impozabila care efectueaza o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decat o livrare/prestare fara drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) si (2), trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa. De asemenea, persoana impozabila trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar pentru suma avansurilor incasate in legatura cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care a incasat avansurile, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa."

Faptul generator al taxei a intervenit la data prestarii serviciului. Eu cred ca facturarea se face cu 19%.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz de insotire a marfii-factura igna_florin igna_florin pot sa transport beneficiarului marfa si sa ii facturez in baza avizelor doar luna urmatoare pana in data de 15 a lunii viitoare pentru luna curenta? avand in ... (vezi toată discuția)
Facturi externe serena82 serena82 Buna ziua, Se pot primi mai intai avansuri pentru anumite servicii prestate catre o firma din UE si apoi sa se emita factura? (vezi toată discuția)
Facturare prestari servicii ID CONT STRATEGY SRL ID CONT STRATEGY SRL Buna ziua Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuenti in care ordin (lege) scrie ca prestatorul de servicii este obligat sa emita factura strict in luna in care a ... (vezi toată discuția)