avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general aviz de insotire a marfii-factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

aviz de insotire a marfii-factura

pot sa transport beneficiarului marfa si sa ii facturez in baza avizelor doar luna urmatoare pana in data de 15 a lunii viitoare pentru luna curenta? avand in vedere art. 155(1) din C. fiscal: "Persoana impozabila care efectueaza o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decat o livrare/prestare fara drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) si (2), trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa. De asemenea, persoana impozabila trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar pentru suma avansurilor incasate in legatura cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care a incasat avansurile, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa"
Cel mai recent răspuns: igna_florin , utilizator 10:56, 11 August 2009
Sigur ca se poate.
Dar se poate sa emiteti factura odata cu livrarea si sa dati termen de plata 15 ale lunii urmatoare.
Buna seara!
marfa se poate transporta in baza avizului, dar sunteti obligat ca in termen de 5 zile sa eliberati o factura.
Termenul de 15 zile de a elibera o factura, se refera la avansurile incasate prin banca sau prin casa.
intrebarea mea era daca eu ca producator si transportator pot sa duc la beneficiar marfa comandta de dansul pe perioada ma i multor zile, si sa facturez doar la sfarsitul livrarii, chiar daca asta inseamna sa facturez luna urmatoare. sau sunt obligat sa facturz la un anumit nr. de zile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura si aviz de insotire a marfii robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Imi poate spune cineva care sunt reglementarile legale cu privire la factura si avizul de insotire a marfii si relatia dintre aceste doua acte? S-a ... (vezi toată discuția)
Factura -aviz olimpiaf olimpiaf Am aviz din 27 a lunii, factura obligatoriu in luna respectiva sau care a data limita cand pot intocmi factura? (vezi toată discuția)
Intocmire aviz de insotire a marfii ioanaep ioanaep Buna ziua, In cat timp trebuie intocmita factura de la livrarea marfurilor pe baza de aviz? Exista un termen limita? Multumesc. (vezi toată discuția)