(1) Persoana impozabilă care efectuează o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decât o livrare/prestare fără drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) şi (2), trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar, cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naştere faptul generator al taxei, cu excepţia cazului în care factura a fost deja emisă. De asemenea, persoana impozabilă trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar pentru suma avansurilor încasate în legătură cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care a încasat avansurile, cu excepţia cazului în care factura a fost deja emisă.
Am doua raspunsuri la intrebarea mea:''intocmesc aviz de insotire a marfii in 27 a lunii, obligatoriu intocmesc factura pana in 31 a lunii sau pot sa o intocmesc pana in 15-a zi a lunii urmatoare?'' stie cineva sa-mi raspunda sigur, cum spune norma legala? Dna Simona cred ca mi-a dat un rasp bun, dar nu sunt convinsa. Va rog! multumesc
dna Simona va dat un extras din codul fiscal, pe care e bine sa-l mai revedeti, intrucat va precizeaza exact cum trebuieprocedat Altfel spus dvs. trebuie sa emiteti factura(cu data din luna avizului)si sa o trimiteti(mai pe intelesul tuturor) pana pe 15 a lunii urmatoare.