avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general aviz de insotire a marfii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

aviz de insotire a marfii

Avizele de insotire a marfii este obligatoriu sa fie introduse in prg de conta? Vreau sa spun ca am facut de mana niste avize acum vreo 3 luni si abia acum cand sa facturez marfa mi-am dat seama ca nu le-am si operat in prg. Ce sa fac acum? Cu data inainte de maine cand tre sa facturez, nu le mai pot opera, sa le operez cu aceeasi data ca si a facturii, mai are rost? Gestiunea oricum se descarca fiindca facturez.
Da vreau sa va intreb daca este legal sa scrii avize de mana daca ai program de conta care face avize, cu alte cuvinte daca vine un control si-mi gaseste blocul asta cu avize scrise de mana si neoperate in prg de conta, o patesc?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 01:22, 6 Ianuarie 2011
Nu e obligatoriu sa fie scoase din calculator, dar sunt obligatoriu de contabilizat. Pai cum faceti receptia marfii? cum va iese soldul la 371 sau 378?
Codul Fiscal

Art. 155. - (1) Persoana impozabila care efectueaza o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decat o livrare/prestare fara drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) si (2), trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa. De asemenea, persoana impozabila trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar pentru suma avansurilor incasate in legatura cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care a incasat avansurile, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa.

Inregistrati facturile in decembrie 2010 (chiar daca va cumparati un cotor de fact.manual)(treceti pe regularizari)

:luck:

Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
ContSters167247, utilizator
Veti fi obligata sa prezentati organelor de control carnetul de avize. Acestea trebuiau inregistrate la momentul respectiv in cont 418 - Clienti facturi de intocmit ,trebuia colectat TVA ,iar gestiunea trebuia descarcata . Din punct de vedere al legislatiei @io_ha_na a citat exact articolul din Codul Fiscal care face referire la termenul limita de facturare al avizelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitare georgealex georgealex Am o intrebare: am o soc care achizitioneaza \"produse\" din hartie gen prosoape, hartie igienica. Aceasta societate incheie la randul ei contracte cu alte soc ... (vezi toată discuția)
Factura -aviz olimpiaf olimpiaf Am aviz din 27 a lunii, factura obligatoriu in luna respectiva sau care a data limita cand pot intocmi factura? (vezi toată discuția)
Aviz de insotire a marfii-factura igna_florin igna_florin pot sa transport beneficiarului marfa si sa ii facturez in baza avizelor doar luna urmatoare pana in data de 15 a lunii viitoare pentru luna curenta? avand in ... (vezi toată discuția)