avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... factura si aviz de insotire a marfii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

factura si aviz de insotire a marfii

Buna ziua. Imi poate spune cineva care sunt reglementarile legale cu privire la factura si avizul de insotire a marfii si relatia dintre aceste doua acte? S-a schimbat ceva in legislatie in ultimul timp cu privire la acestea?
Cel mai recent răspuns: adi_muresan_ro , utilizator 12:29, 3 August 2009
Ordinul MEF nr. 3512/2008 privind documentele financiar-contabile
Eu am vrut sa stiu ce in cate zile pot emite factura dupa ce am emis avizul de insotire a marfii. M am uitat pe OMF, dar nu am gasit. Poate sa ma ajute cineva?
Termenul de emitere a facturii este pana in cea de-a 15-a zi lucratoare a lunii urmatoare celei in care s-a desfasurat operatiunea.
Art. 155. - (1) Persoana impozabila care efectueaza o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decat o livrare/prestare fara drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) si (2), trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa. De asemenea, persoana impozabila trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar pentru suma avansurilor incasate in legatura cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care a incasat avansurile, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa. Codul Fiscal
vreau sa stiu daca e nevoie de aviz sau e suficienta factura cand se trasporta marfa in cadrul unei firme dintr-o sucursala in alta?

Alte discuții în legătură

Aviz de insotire a marfii-factura igna_florin igna_florin pot sa transport beneficiarului marfa si sa ii facturez in baza avizelor doar luna urmatoare pana in data de 15 a lunii viitoare pentru luna curenta? avand in ... (vezi toată discuția)
Intocmire aviz de insotire a marfii ioanaep ioanaep Buna ziua, In cat timp trebuie intocmita factura de la livrarea marfurilor pe baza de aviz? Exista un termen limita? Multumesc. (vezi toată discuția)
Factura -aviz olimpiaf olimpiaf Am aviz din 27 a lunii, factura obligatoriu in luna respectiva sau care a data limita cand pot intocmi factura? (vezi toată discuția)