Buna ziua. Imi poate spune cineva care sunt reglementarile legale cu privire la factura si avizul de insotire a marfii si relatia dintre aceste doua acte? S-a schimbat ceva in legislatie in ultimul timp cu privire la acestea?
Eu am vrut sa stiu ce in cate zile pot emite factura dupa ce am emis avizul de insotire a marfii. M am uitat pe OMF, dar nu am gasit. Poate sa ma ajute cineva?
Art. 155. - (1) Persoana impozabila care efectueaza o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decat o livrare/prestare fara drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) si (2), trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa. De asemenea, persoana impozabila trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar pentru suma avansurilor incasate in legatura cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care a incasat avansurile, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa. Codul Fiscal