avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals intelectual
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals intelectual

Buna ziua,

Daca unul sau mai multi functionari angajati ai unei institutii publice raspund la o petitie iar in acel raspuns sustin in fals anumite informatii si omit sa furnizeze anumite informatii mentionand ca nu exista, se poate incadra la infractiunea de fals intelectual?

Ca sa detaliez putin:

Intrebare 1: in perioada x -> y s-au intocmit acte pe baza unor solicitari anterioare datei z?

Raspuns: Da, in aceasta perioada s-au intocmit un numar de x acte pe baza cererilor depuse inainte de data z.

In realitate nu a fost incheiat nici macar un singur act in perioada x -> y pe baza cererilor depuse inainte de data z.

Intrebare 2: in perioada x -> y s-au intocmit acte pe baza unor solicitari ULTERIOARE datei z?

Raspuns: NU, in perioada x -> y NU au fost incheiate acte in baza cererilor depuse ulterior datei z.

In realitate au existat un numar de acte incheiate in aceea perioada, pe baza unor cereri depuse ulterior datei respective, numar care nu corespunde cu cel comunicat.

Informatiile contradictorii sunt publice si pot fi usor dovedite.

Raspunsurile respective au produs consecinte juridice fiind parte dintr-un lung sir de abuzuri.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Problema transcriere autoturism oovvii oovvii Buna seara! Vreau sa va cer ajutorul intr-o situatie putin mai complicata in care se afla un bun amic de-al meu pe care mi-as dori foarte mult sa il pot ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta invocata de o persoana fara interes kyrrdan kyrrdan Ce solutie se impune in acest caz din partea instantei? Analizeaza mai intai lipsa de interes a partii si lasa actul valabil, sau, in virtutea rolului activ, ... (vezi toată discuția)
De ce contract am nevoie? Ceaco Ceaco Buna, am nevoie de un tip/model de contract care sa ma ajute in situatia pe care o sa o detaliez in cele ce urmeaza. Am demarat de curand o afacere care se ... (vezi toată discuția)