Buna ziua ,am avut parte de un eveniment nefericit si anume in timp ce scoteam masina dintr-o parcare pe care accesul se face pe o straduta ingusta, am lovit o tanara.Lovitura a fost minora zic eu numai ca persoana era mai solida si a facut ceva contuzii cand a cazut jos.
A venit politia am mers la spital,persoana nu a avut fracturi sau ceva grav si i-au dat drumul acasa.
In declaratiile date politiei a scris ca nu vrea sa depuna plangere penala impotriva mea.
Mentionez ca in acel loc nu era trecere de pietoni sau ceva de gen.Acum intrebarea mea:Daca se razgandeste cumva mai poate face plangere?Stiu ca sunt multi care urmaresc diverse interese.Multumesc anticipat!
Pai daca se va constata ca nu va faceti vinovat de vreo incalcare a regulior rutiere, iar tanara nu doreste sa obtina ceva despagubiri, atunci nu aveti de ce va face griji.Totusi , cine stie daca ea , indrumata fiind de rude, prieteni, nu se va razgandi.Poate depune plangere in cel mult 2 luni de la eveniment.
Politistii mi-au zis ca ma fac vinovat de neasigurarea la mersul inapoi.Treaba este ca nu mi-au luat nici permisul nici amenda,considerand ceva minor.Treaba este ca nu stiam exact procedurile si n-as prea vrea sa dau cateva sute de euro aiurea la fata care deja m-a sunat.Multumesc frumos
Pana la urma ma poate lamuri cineva exact ce mi se poate intampla in cel mai rau caz?Dosar penal,despagubiri imense.etc
Cand am stat de vorba cu politistii mi-au zis ca persoana nu va obtine in veci cele 11 zile de spitalizare necesare pt urmarirea penala.
Deja vad ca persoana a prins mult curaj si eu fiind student nu prea am atatea resurse:(
Ce mai rau ar fi un dosar penal petnru vatamare corporala din culpa. despagubirile, indiferent in ce cuantum precum si cheltuielile efectuate de spital, vor fi achitate de firma de asigurari unde aveti incheiat contractul RCA, cu conditia ca acea firma sa fie introdusa in procesul penal.
Ideal ar fi ca persoana sa fie despagubita pe cale amiabila de asigurator, si ar fi bine sa formulati impreuna cu persoana accidentata o solicitare de oferta de despagubire; daca ar fi obtinute ceva despagubiri pe cale amiabila, persoana nu ar mai avea interes sa insiste in plangere si dvs. ati fi salvat de dosarul penal.
Raspundeti penal , daca vor fi mai mult de 10 zile de ingrijiri medicale , pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa . Impacarea partilor poate opera chiar in apel sau recurs , pentru a nu va fi aplicata o amenda penala sau chiar suspendarea conditionata a executarii pedepsei (si , in mod obligatoriu , anularea permisului de conducere , putand redobandi dreptul de a fi pe drumurile publice in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti ), in temeiul art .81 din Codul penal.