avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenie adult din parinti romani, nascut in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenie adult din parinti romani, nascut in strainatate

Buna seara,

As avea urmatoarea intrebare:
Un adult cu cetatenie straina, din parinti romani este automat considerat cetatean roman sau trebuie sa aplice pentru obtinerea celei de a doua cetatenii? Aceasta intrebare fiind justificata din privinta faptului ca persoana in cauza nu are acte romanesti dovedind astfel cetatenia romana.
Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:26, 29 Ianuarie 2020
Buna seara,
Trebuie sa solicite acte romanesti dovedind cetatenia prin actele de stare civila ale parintilor.
[ link extern ] /
Da, copilul unui cetatean roman este cetatean roman. Singurul fapt care poate impiedica asta este faptul ca regimul comunist a retras cetatenia romana "transfugilor" sau altor cetateni romani care au parasit definitiv RSR. Conteaza daca mai era cel putin unul din parinti cetatean roman in momentul nasterii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se constata cetatenia romana la nastere? namste13 namste13 As dori sa stiu cum se constata cetatenia romana la nastere. Mai exact, daca mama mea este cetatean roman si tatal cetatean american si eu ma nasc in SUA, dar ... (vezi toată discuția)
Recapatare cetatenie karamell karamell Buna seara! As dori sa stiu daca o persoana care a renuntat la cetatenia romana si-o mai poate recapata. Daca da, in ce conditii? Va multumesc. Numai bine! (vezi toată discuția)
Pașaport cu domiciliu în străinătate emis de o ambasadă rsr Nikkal Nikkal Întrebarea este o curiozitate personală, poate reușesc să aflu un răspuns de la membrii acestei comunități. Am văzut niște acte în care în anii ... (vezi toată discuția)