avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acuza pe usa blocului, ce pot face?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acuza pe usa blocului, ce pot face?

Buna ziua,

In seara asta am gasit lipita pe usa blocului o coala A4, semnata de presedintele asociatiei de proprietari in care erau date cateva recomandari de bun simt, gen sa nu se mai dea gauri cu bormasina dupa ora 23 etc. In dreptul uneia dintre recomandari era trecut in paranteze "aviz apartamentului x", adica apartamentului meu.

Am nevoie de ajutorul dvs. sa imi spuneti ce incalcare a legii (daca este o incalcare a legii) reprezinta situatia de mai sus si unde o pot sesiza.
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 12:11, 21 Ianuarie 2020
Aspectul ca presedintele de asociatie a afisat la loc vizibil atentionare pentru respectarea programului de liniste atesta faptul ca vecinii au sesizat echipa manageriala ca nu se respecta orele de liniste si zgomotul provine de la apartamentul dv
Atat timp cat presedintele de asociatie nu a consemnat nume si prenume nu a incalcat dispozitiile speciale GDPR
Aspectul cu orele de liniște era doar un exemplu, eu eram avizat pt altceva.

Deci dacă cineva sesizează ceva, este ok și legal sa se afișeze pe ușa blocului astfel de mesaje fără sa se fi discutat cu mine înainte?

Apropo de GDPR, sunteți sigura ca numărul apartamentului nu reprezinta un element de identificare?

ynocentta a scris:

Aspectul ca presedintele de asociatie a afisat la loc vizibil atentionare pentru respectarea programului de liniste atesta faptul ca vecinii au sesizat echipa manageriala ca nu se respecta orele de liniste si zgomotul provine de la apartamentul dv
Atat timp cat presedintele de asociatie nu a consemnat nume si prenume nu a incalcat dispozitiile speciale GDPR

Dupa rationamentul dvs. inteleg ca este legal ca, in cazul in care vecinul A reclama la asociatie ca vecinul B a facut ceva rau, asociatia sa posteze o "mustrare" la "zidul rusinii" pt vecinul B, corect?

Dar daca vecinul A s-a inselat si vinovat era vecinul C?

Nu cumva in acest caz trebuia sesizata vreo autoritate in masura sa investigheze acuza mai sus mentionata?

Dar am deviat de la intrebarea mea si aceasta este: am fost postat la "zidul rusinii", pe nedrept, zic eu. Cum se numeste aceasta contraventie sau infractiune (sau ce o fi) si carei autoritati o pot sesiza?

ynocentta a scris:

In apartament locuiti singur sau mai locuieste si altcineva?Doar atunci puteti invoca identificarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, de curand am achizitionat un apartament. toate frumoase ... Paul2017 Paul2017 Buna ziua, De curand am achizitionat un apartament. Toate frumoase pana am inceput renovarile. Problema este urmatoarea, la fiecare zgomot ne trezim cu ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice dana200 dana200 am o fetita de un an si de cateva luni e tot mai terorizata din cauza galagiei pe care o fac vecinii mei.Aproape zilnic se gaseste cate un vecin care ba curata ... (vezi toată discuția)
Program de liniste la bloc Noiela Noiela In ce conditii imi pot renova apartamentul avand in vedere ca se vor produce zgomote de diversa intensitate? Problema mea este urmatoarea: Am achizitionat un ... (vezi toată discuția)