avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Expert cooptat
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Expert cooptat

Buna ziua,
Expertul cooptat poate cuprinde in raportul sau punctajul acordat factorilor tehnici?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andr33apn , utilizator 15:10, 9 Decembrie 2009
Daca conform art.73 alin.2 din HG 925/2006 in dispozitia de numire a expertului in cadrul comisiei ati prevazut:"Decizia de desemnare a expertilor cooptati trebuie să precizeze atributiile si responsabilitătile specifice ale acestora si să justifice necesitatea participării lor la procesul de evaluare"( sa puncteze si factorii de evaluare),coroborat cu domeniul in care sunt experti ,pararea mea ca se poate .Trebuie avut in vedere si art.73 alin.3 HG 925/2006 ca expertul sa nu depaseasca cadrul legal -in acest sens va pot da exemplu decizia CNSC 3931/C9/4742 din 13.08.2009(pe site-ul cNSC s-ar putea sa nu aveti decizia fara motivare ,in care este relevat si acest aspect)
Potrivit art. 73 alin (1) autoritatea contractantă are dreptul de a decide, cu scopul de a sprijini activităţile de evaluare, desemnarea pe lângă comisia de evaluare a unor specialişti externi, numiţi experţi cooptaţi. Experţii cooptaţi pot fi desemnaţi încă de la începutul procesului de evaluare sau pe parcursul acestui proces, în funcţie de problemele care ar putea impune expertiza acestora.
Totodata, atribuţiile şi responsabilităţile experţilor externi cooptaţi se rezumă, după caz, numai la verificarea şi evaluarea propunerilor tehnice, analiza situaţiei financiare a ofertanţilor/candidaţilor ori analiza financiară a efectelor pe care le pot determina anumite elemente ale ofertei sau clauze contractuale propuse de ofertant; analiza efectelor de natură juridică pe care le pot determina anumite elemente ale ofertei sau anumite clauze contractuale propuse de ofertant.
Experţii cooptaţi nu au drept de vot, însă au obligaţia de a elabora un raport de specialitate cu privire la aspectele tehnice, financiare sau juridice asupra cărora, pe baza expertizei pe care o deţin, îşi exprimă punctul de vedere.
Si autoritatea contractanta poate ignora raportul expertului cooptata, in sensul de a acorda un punctaj mai mare unui operator economic care in raportul de specialitate luase 0 puncte?Bineinteles ca expertul si justificase de ce respectivul nu intruneste mai mult punctaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilierul juridic - refuz a participa in comisia de evaluare achizitii publice. viorell2004 viorell2004 Consilierul juridic poate fi numit mebru in comisia de valuare pentru atribuirea unui contract de achizitie publica daca nu este specialist in domeniul ... (vezi toată discuția)
Lipsa propunere tehnica in cadrul sedintei de deschidere a ofertelor mada_dum mada_dum Buna ziua, In cadrul sedintei de deschidere a unei cereri de oferte, unul dintre ofertanti nu a introdus in plic propunerea tehnica. Mai mult, se si intreba ... (vezi toată discuția)
Derulare licitatiem deschise conform legii achizitiilor publice Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Stie cineva cum se deruleaza conform legii, adica conform literii legii o procedura de licitatie deschisa. Adica efectiv nu asa din practica. Eu am fost la ... (vezi toată discuția)