avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt obligat sa inchei contract individual de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt obligat sa inchei contract individual de munca?

Sunt unic asociat al firmei mele si am un vanzator cu contract dar langa calitatea mea de administrator trebuie sa lucrez si la productie. In astfel de situatie trebuie sa am neaparat contract individual de munca? Am auzit ca pot sa platesc asigurarea de sanatate separat? Firma este nou infiintata. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 13 Ianuarie 2020
Asociatul unic poate lucra fara c.i.m. . Nu exista niciun text de lege care sa-l oblige sa incheie un c.i.m.

Legea (art.196^3 din Legea 31/1990) prevede posibilitatea ca o persoana fizica poate sa aiba si calitatea de salariat al societatii al carei asociat unic este .
Multumesc! Deci asa cum inteleg, daca sunt asociat unic, si chiar daca am un angajat deja, pot sa lucrez legal si in productie (executie) fara CIM. Insa daca vreau pot sa ma angajez, dar nu e o conditie obligatorie.
Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este contractul de munca obligatoriu? nelis51 nelis51 Sunt pensionara la limita de varsta si in acelasi timp asociat unic si administrator la o societate comerciala si am aflat din anumite surse ca nu ar fi ... (vezi toată discuția)
Asociat unic si administrator srl live_maz live_maz s-a modificat din nou L31/1990? eu stiam ca asociatul unic al unui srl poate fi angajat al acesteia cu conditia sa nu fie si administrator. ati auzit despre ... (vezi toată discuția)
Asociat unic si sofer Mihaela. Mihaela. Buna ziua, In cadrul unei firme de transport, asociatul unic, fara alti angajati, poate avea si atributii de sofer fara a avea contract de munca ... (vezi toată discuția)