avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... .mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

.mostenire

Buna ziua am si eu o intrebare:Sunt divortata am o fata .Fostul.meu sot sa recasatorit si are un baiat.Duoa moarta soacrilor nei fata mea are dreptul la mostenire? Ce ar trenul sa fac ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:04, 12 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Dupa moartea fostilor socri, are dreptul la mostenire fiul lor, adica fostul sot al dvs.
Fata il mosteneste pe tata, adica pe fostul sot, la decesul acestuia.
Da, are.
Dacă fostul soț decedeaza înaintea ambilor sai părinți, la moștenire vin direct fiica dvs si fratele vitreg.
Dacă fostul soț decedeaza după ambii sai părinți și nu va înstrăina in timpul vietii imobilul/imobilele mostenite, la moartea acestuia va fi moștenit de fiica și fiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie dana vitalia dana vitalia revin cu subiectul nu am fost destul de explicita:tatal meu este decedat, mama este recasatorita legitim cu o persoana care din casatoria anterioara ere un ... (vezi toată discuția)
A fi sau a nu fi maria.misca2010@yahoo.it maria.misca2010@yahoo.it parintii mei au divortat in 1968. tata sa recasatorit in 1970 din aceasta casatorie a rezultat o fiica sora mea vitrega in 1990 au cumparat un ap cu 3 cam ... (vezi toată discuția)