avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... a fi sau a nu fi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

a fi sau a nu fi

parintii mei au divortat in 1968. tata sa recasatorit in 1970 din aceasta casatorie a rezultat o fiica sora mea vitrega
in 1990 au cumparat un ap cu 3 cam .tin sa precizez ca eu am crescut cu mama vitrega care ma purtat la scoala,ma m casatorit am 2 copii pe care ma ajutat fffffffff mult sa ii cresc .eu am locuinta proprietate.in 1995 tata decedeaza mama vitrega face succesiune .am primit toti partea cuvenita
.socrii mei sustin ca daca mama mea vitrega decedeaza eu am parte dupa ea.
va rog sa ma lamuriti sint in dilema. voi veni la mostenire cu sora mea vitrega?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:39, 17 Ianuarie 2011
Dv. am inteles ca dupa tatal decedat v-ati primit partea de mostenire in totalitate.Dupa sotia acestuia cu care nu sunteti in nici un grad de rudenie nu aveti drept de succesiune in afara situatiei in care ati beneficia de un testament din partea acesteia.Pe ea o mostenesc rudele ei.
da am primit partea ce mi se cuvenea si inca in plus 1ha de pamint intravilan mama vitrega spunind ca mi se cuvine ca era al tatalui meu .surori mele nu ia dat parte din pamint spunind ca nu i se cuvenea si sa se multumeasca cu ce are deoarece eu sint casatorit si am mai mare nevoie ca ea .si nu a obiectat nimic fiind de acord.
toata problema sint socrii mei care vor sa fie siguri daca mai am parte la ceva
le am spus ca datoria mea este sa o ajut cind va avea nevoie deoarece si ea ma ajutat si inca ffff mult si as vrea sa o rasplatesc nu sa ii fac probleme
va multumesc
sa va rugati de sanatatea mamei si s-o ajutati mereu cu ce puteti, va iubeste ca si pe copilul ei.
nu o mosteniti. o mosteneste doar fata dansii, cum nici sora dvs nu l-a mostenit pe tatal dvs. lamuriti-i pe socri dvs
gi_jane2 a scris:

nu o mosteniti. o mosteneste doar fata dansii, cum nici sora dvs nu l-a mostenit pe tatal dvs.

Prima parte este adevarata, dar nu si restul frazei.
@gi_jane2, apreciez raspunsurile dvs., dar cred ca aici nu ati fost atenta pe enunt.
Sunt surori dupa tata, deci ambele l-au mostenit pe tatal lor in calitate de fiice ale defunctului.

Pe mama vitrega nu o mosteniti pentru ca nu sunteti fiica ei. (nu ati fost nascuta sau adoptata de aceasta). Ea are un singur copil - pe sora dvs. dupa tata. In calitate de fiica, sora dvs. dupa tata va fi singura care va veni la mostenirea mamei ei.
Dvs. ati mostenit-o / o veti mosteni pe mama dvs., pe cea care v-a dat viata.

Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună. suntem doua surori gemene și tatăl nostru sa căsătorit ... Feisan Feisan Bună. Suntem doua surori gemene și tatăl nostru sa căsătorit în urmă cu o altă femeie de 17 ani mama noastră e decedata de 19 ani. Dacă tatăl ... (vezi toată discuția)
Succesiune real7 real7 Bunà seara tuturor! Và rog dacà este posibil sà-mi comunicati care sunt drepturile tatàlui meu in urma decesului mamei mele? ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)