avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită clauze contract de imprumut
Discuție deschisă în Executare silită

clauze contract de imprumut

Am incheiat la notariat un contract de imprumut prin care am imprumutat unui prieten o suma de bani si pe care urma sa mi-o inapoieze prin plata unor rate lunare la o data stabilita in contract. In contract este mentionat ca prezentul contract devine titlu executoriu imprumutatorul putind trece la executarea silita asupra bunurilor mobile si imobile fara indeplinirea altor formalitati de punere in intirziere. Acum refuza sa i-mi mai dea acesti bani. Il pot executa silit pentru intreaga suma imprumutata sau doar pentru suma pe care mi-o datoreaza pina la aceasta data? cine suporta cheltuielile executarii silite?
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 13:09, 7 Decembrie 2009
Daca aveti in contract o clauza care spune ca neplata unei rate duce la rezilierea contractului anticipat, atunci puteti. In caz contrar doar pentru suma certa lichida si exigibila (ajunsa la scadenta).
Cheltuielile de executare sunt in sarcina debitorului dar mai intai trebuie avansate de d-vostra. Atunci cand mergeti cu titlul executoriu la executorul judecatoresc acesta va percepe un onorariu si taxele. Cand debitorul va fi somat sa plateasca sau instaiintat se for include si aceste sume.
Verificati mai inati daca aveti ce executa acum pentru ca altfel cheluielile
de executare sunt bani pierduti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut cu contract notar bianca_shofro bianca_shofro Buna. Am si eu o intrebare si sper din tot sufletul sa primesc raspunsul asteptat. Am dat bani imprumut unei persoane fara dobanda cu contract incheiat la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu executorul judecatoresc costinm costinm In urma cu mai bine de un an, am imprumutat un \"prieten\" cu ceva bani pentru a-si ajuta mama care trebuia urgent operata. Am avut neplacuta surpriza ca in ... (vezi toată discuția)
Problema amalu amalu Ma scuzati ca va deranjez. Am urmatoarea problema : In 7.10.2010 am incheiat un contract de imprumut cu restituire in rate egale de 780 pe luna timp de noua ... (vezi toată discuția)