avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Probleme cu executorul judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Probleme cu executorul judecatoresc

In urma cu mai bine de un an, am imprumutat un "prieten" cu ceva bani pentru a-si ajuta mama care trebuia urgent operata. Am avut neplacuta surpriza ca in loc sa-mi inapoieze banii si-a cumparat masina si isi facea concediile prin strainatate. Am mers la executorul judecatoresc care, dupa ce mi-a cerut un "fee", a inceput dupa 4 luni sa imi dea si mie bani din poprirea pe care i-o facea pe salariu. S-a intamplat chestia asta pentru 4 luni dupa care de alte 4 luni imi spune ca opreste acea suma pentru cheltuieli judecatoresti sau de livrare a instiintarilor.
Primesc instiintare lunar sa ma prezint la ei, dar de fiecare data imi spun ca se opresc banii pentru aceste cheltuieli fara sa primesc cel putin un document scris in care sa-mi spuna ca sunt "sarit" si luna in curs.
Ma puteti ajuta cu un sfat in aceasta privinta?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: marinc , utilizator 09:05, 18 Noiembrie 2010
Executorul are si el dreptul la onorariu.
E un fel de avocat care va sustrage din bani...cu voia dvs,...
buna ziua, dumneavoastra trebuie sa solicitati executorului judecatoresc o copie completa a dosarului de executare, pentru ca in fopt sunteti creditorul. analizati actele si daca sunt siuspecte puteti sa reziliati contractul cu acesta
Atat suma datorata de catre cel executat cat si cheluielile de executare trebuie poprite de catre executor. Dvs trebuie sa fiti informat de catre executor cu privire la sumele poprite pentru dvs si onorariul sau privind executarea. Trebuie sa fie o situatie clara a sumelor . O buna comunicare cu executorul este necesara, pentru clarificarea situatiei. El trebuie sa clarifice toate nedumeririle dvs.. Este obligat. De asta percepe o suma de bani..
puteti solicita executorului judecatoresc sa revina la adresa de poprire si sa solicite tertului poprit sa vireze sumele de bani in contuul indicat de dvs.Aceste sume trebuie sa cuprinda creanta din titlul executoriu plus sumele avansate de dvs. ca avans onorariu si cheltuieli cu executarea silita.
Restul de onorariu va fi recuperat de executorul judecatoresc de la debitor indicandu-se in aceiasi adresa de infiintare a popririi suma si contul executorului.Tertul poprit va vira din retinere(1/3 din venit),proportional sume de bani catre dvs. si executor.Asa procedeaza casele de pensii si tertii popriti seriosi si ai caror angajati cunosc legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validare poprire , sau nu ? discover discover Buna tuturor. Tertul poprit , comunica executorului meu , ca , desi suntem primii cu infiintarea popririi ,el nu poate face plati catre noi , deoarece ... (vezi toată discuția)
Poprire cont alicess alicess Buna ziua, Am o poprire pe contul bancar si o descoperire de card la aceeasi banca. De 3 luni, banca imi opreste 1/3 din salariu insa nu a virat nicio suma ... (vezi toată discuția)
Firma nu pune in aplicare executarea alexa_sidorencu alexa_sidorencu Am mers la un executor pt a pune in aplicare o hot judecatoreasca,mai exact pt plata pensiei alimentare,dupa 6 luni executorul mi-a spus ca firma nu raspunde ... (vezi toată discuția)