avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 2 Probleme minore sper
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

2 Probleme minore sper

Buna ziua , am si eu 2 probleme , 1. - sunt divortat , platesc pensie alimentara , am omis sa o platesc cateva luni , ok vina mea , fosta sotie ma dat in judecata ok si cu asta , luna asta am sa achit totul sa fiu la zi , este vreo posibilitate sa micsorez pensia alimentara ?, cum se calculeaza ea ?, cui ma adresez ?( la instanta presupun ),
2. - fetita are 2 anisori , normal sta la ea , nu am fost sa o vizitez decat de cateva ori , merg foarte rar, mama o vede mai des , acum cred ca daca as vrea si sunt sigur sa o iau la mine acsaa, fosta nu cred ca ar vrea ar gasi scuze , asa , cui ma adresez pt a face un program sau cum so numi pt viteze , adica sa o iau la mine si o aduc inapoi , din momentul asta am sa fac posibilul sa stie si ea ca are tata , mie rusine ca de 2 ani nu stie asta , scuze , multumesc pt ajutor .
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 10:07, 8 Decembrie 2009
Judecatoria in a carei raza teritoriala domicileaza paratul se poate pronunta asupra micsorarii cuantumului pensiei de intretinere.
Stabilirea programului de vizitare

Dreptul de vizitare se stabileste de catre instanta in urma unui proces. Poate fi stabilit:
in urma procesului de divort
in urma unui proces distinct de stabilire, de extindere sau de restrangere a dreptului de vizitare

In situatia in care cei doi parinti nu se inteleg cu privire la stabilirea programului de vizitare, instanta este cea care va decide, pe baza:
dovezilor aduse
propunerilor celor doi parinti
rezultatelor anchetelor sociale efectuate
altor dovezi

Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2009
luiza2008, utilizator
Cumva sti ce lege sa caut , ca sa nu fac demersurile aiurea , sa vad exact daca sa o scad pensia sau nu .

Oare in citatie sau cum io zice definitiva prin care am divortat scrie ceva de program de vizita , eu nu am vazut nimic , din cauza asta sunt nelamurit in legatura cu vizita , ca nu as vrea sa ma rog de ea , vrei sa imi dai fata azi la mine .... , a nuu blabla bla ( ca sa nu iste nervi is certuri ) , multumesc
aveti posibilitatea de a solicita in instanta, micsorarea pensiei de intretinere si stabilirea unui program de vizitare a minorei .
Multumesc mult pentru ajutor .
Prin hotararea de divort instanta nu s-a pronuntat asupra programului de vizitare decat daca ati solicitat dvs. acest lucru. Aveti posibilitatea sa introduceti la judecatoria de la domiciliul fostei sotii cerere prin care sa solicitati recalcularea pensiei de intretinere, motivat eventual de situatia scaderii veniturilor dvs. nete si sa solicitati si stabilirea unui program de vizitare minor. Trebuie sa faceti dovada ca veniturile nete actuale sunt mai mici decat cele de la data pronuntarii hotararii de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorare pensie alimentara + stabilirea unui program de vizita dobrescu iulian dobrescu iulian as vrea micsorarea cuantumului pensiei deoarece nu mai am acelasi venit pe care il aveam la data divortului mai exact la momentul de fata nu am serviciu mar ... (vezi toată discuția)
Pensie minor- tata cu domiciliu in ue Luy20 Luy20 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. In urma divortului, s-a stabilit prin sentinta ca minorul sa aiba domicilul stabil alaturi de mama in ... (vezi toată discuția)
Schimbare program vizita gabi_andreea gabi_andreea Buna ziua. Am o fetita de 4 ani si in urma divortului in urma cu 2 ani minora mi-a fost incredintata mie, adica tatal. La data respectiva pentru a putea obtine ... (vezi toată discuția)