Am avut o tamponare langa bloc, pe calea de acces la bloc.
Asociatia de proprietari nu a curatat zapada si gheata din fata blocului si de langa calea de acces de langa bloc.
Starea drumului a fost asa timp de cateva zile, (4-5 zile) cu zapada si gheata, fara sa fie curatat de catre asociatia de proprietari/locatari de la bloc.
Nu este normal sa nu pot opri autovehiculul in siguranta nici eu nici taximetristul cu care m-am tamponat pentru ca este gheata pe jos, gheata ca sticla.
în conformitate cu prevederile HCL nr. 191/2009 privind buna gospodărire a municipiului, asociatia de proprietari avea obligatia de a curata zapada si gheata de langa bloc si de pe calea de acces de la bloc.
De asemenea si conform
Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietar, asociatia avea obligatia de a curata zapada/gheata din fata blocului si de pe calea de acces la bloc.
Datorita faptului ca gheata nu a fost curatata, nu am putut opri in siguranta nici eu si nici taximetristul, intrucat masina a alunecat incontrolabil pe gheata.
Intrebarea este cine va fi vinovat?
Ce putem face sa ne reparam masina, avand in vedere ca asociatia de proprietari este vinovat ca nu a curatat zapada/gheata din fata blocului?
Buna ziua,
Din cate stiu, asociatia este obligata sa curete zapada de pe aleea de intrare in bloc si trotuarul din fata blocului, nu si calea de circulatie a auto.
De aceea raspunde primaria.
Noua lege a Asociatiilor de proprietari este legea 196/2018 si, din cate stiu, acolo nu scrie nimic legat de obligatia asociatiei de a curata zapada.
Dv va deplasati pe drumul public nu pe aleea de acces in condominiu
Administrarea drumului public intra in competenta si responsabilitatea autoritatii publice locale
Pe de alta parte,in conditii meteo speciale se circula pe drumurile publice cu masuri sporite de siguranta,se pastreaza distanta mai mare intre autovehicule