avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... cumul salariu si pensie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

cumul salariu si pensie

lucrez intr-o institutie de stat si as dori sa-mi spuna si mie cineva daca se poate cumula pensie cu salariu. Am un salariat care cumuleaza pensie cu salariu, dar la momentul actual el ste suspendat din functie pentru crestere copil in varsta de pana la doi ani. Vreau sa stiu daca se aplica si lui Lg 329/2009 si daca trebuie sa-si exprime optiunea.
mai am o intrebare: Daca un pensionar cu lege speciala, mai poate beneficia si de concediu pentru crestere copil?

Cel mai recent răspuns: OLIMPIA B , utilizator 21:09, 9 Decembrie 2009
In lege sunt individualizati cei care nu au dreptul la cumul ,si anume:
1. pensionarii sistemului public de pensii,
2. pensionarii apartinand sistemelor neintegrate sistemului public, respectiv:
a) pensionarii proveniti din cadrele militare si functionarii publici cu statut special din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale
b) pensionarii sistemului de asigurari sociale al avocatilor
c) pensionarii sistemelor proprii de asigurari sociale ale cultelor recunoscute de lege, si anume: Biserica Romano - Catolica, Biserica Crestina Adventista de Ziua a Saptea din Romania, Biserica Reformata din Romania, Biserica Unitariana din Transilvania, Unitatea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania, Unitatea Penticostala - Biserica lui Dumnezeu Apostolica din Romania, Biserica Evanghelica C.A. din Romania si Biserica Evanghelica-Luterana din Romania.
3. beneficiarii pensiilor de serviciu, stabilite prin legi speciale sau statute profesionale..

Parerea mea este ca trebuie sa-si exprime optiunea.

:offtopic:
Interesanta situatie: pensionar aflat in concediu crestere copil !!!
va mltumesc de raspuns, dar ce fac daca nu depune optiunea, iar el spune ca are raportul de serviciu suspendat pentru cresetere copil in varsta de pana la 2 ani si lui nu i se aplica Lg 329/2009, va rog daca puteti sa ma lamuriti.
Problema cu pensionar sa mai poata beneficia de concediu pentru crestere copil, iar nu o inteleg!!!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 329/2009 ContSters113847 ContSters113847 Sunt angajat in invatamant si am o pensie cu putin mai mare de 1700RON.Am inteles ca optiunea o voi depune pe 9 decembrie.Din ordinele MECI profesorii din ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie-salariu. lia19. lia19. Un actor pensionar care are salariu fiind incadrat cu contract individual de munca dupa aparitia Legii 329/2009 poate sa-si mai pastreze calitatea de ... (vezi toată discuția)
Pensionat legea 52 acum limita varsta pot lucra cu conventie civila grecudan99 grecudan99 pensionat legea 57/ 1992 a persoanelor cu handicap grad II la limita de varsta in 2001 iar acum am implinit varsta 59 de ani si 11 luni pot lucra cu ... (vezi toată discuția)