lucrez intr-o institutie de stat si as dori sa-mi spuna si mie cineva daca se poate cumula pensie cu salariu. Am un salariat care cumuleaza pensie cu salariu, dar la momentul actual el ste suspendat din functie pentru crestere copil in varsta de pana la doi ani. Vreau sa stiu daca se aplica si lui Lg 329/2009 si daca trebuie sa-si exprime optiunea.
mai am o intrebare: Daca un pensionar cu lege speciala, mai poate beneficia si de concediu pentru crestere copil?
In lege sunt individualizati cei care nu au dreptul la cumul ,si anume:
1. pensionarii sistemului public de pensii,
2. pensionarii apartinand sistemelor neintegrate sistemului public, respectiv:
a) pensionarii proveniti din cadrele militare si functionarii publici cu statut special din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale
b) pensionarii sistemului de asigurari sociale al avocatilor
c) pensionarii sistemelor proprii de asigurari sociale ale cultelor recunoscute de lege, si anume: Biserica Romano - Catolica, Biserica Crestina Adventista de Ziua a Saptea din Romania, Biserica Reformata din Romania, Biserica Unitariana din Transilvania, Unitatea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania, Unitatea Penticostala - Biserica lui Dumnezeu Apostolica din Romania, Biserica Evanghelica C.A. din Romania si Biserica Evanghelica-Luterana din Romania.
3. beneficiarii pensiilor de serviciu, stabilite prin legi speciale sau statute profesionale..
Parerea mea este ca trebuie sa-si exprime optiunea.
:offtopic:
Interesanta situatie: pensionar aflat in concediu crestere copil !!!
va mltumesc de raspuns, dar ce fac daca nu depune optiunea, iar el spune ca are raportul de serviciu suspendat pentru cresetere copil in varsta de pana la 2 ani si lui nu i se aplica Lg 329/2009, va rog daca puteti sa ma lamuriti.
Problema cu pensionar sa mai poata beneficia de concediu pentru crestere copil, iar nu o inteleg!!!!!!!!!!!!!