avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 329/2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 329/2009

Sunt angajat in invatamant si am o pensie cu putin mai mare de 1700RON.Am inteles ca optiunea o voi depune pe 9 decembrie.Din ordinele MECI profesorii din preuniversitar vor intra in comncediu din 14 decembrie pana pe 4 ianuarie 2010.
Intrebare:
Voi beneficia de preaviz inaintea concedierii si cand se va incheia acesta?
Concediu de odihna si zilele libere ordonate de guvern cum se socotesc in preaviz inaintea concedierii?
Daca din ianuarie ma incadrez in noul venit mediu (aproximativ 1800RON am inteles pentru anul 2010) ma pot reangaja?
VA MULTUMESC!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters113847 , utilizator 19:24, 22 Noiembrie 2009
Beneficiarii dreptului la pensie, in sensul prezentului act normativ, sunt:
1. pensionarii sistemului public de pensii,
2. pensionarii apartinand sistemelor neintegrate sistemului public, respectiv:
a) pensionarii proveniti din cadrele militare si functionarii publici cu statut special din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale
b) pensionarii sistemului de asigurari sociale al avocatilor
c) pensionarii sistemelor proprii de asigurari sociale ale cultelor recunoscute de lege, si anume: Biserica Romano - Catolica, Biserica Crestina Adventista de Ziua a Saptea din Romania, Biserica Reformata din Romania, Biserica Unitariana din Transilvania, Unitatea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania, Unitatea Penticostala - Biserica lui Dumnezeu Apostolica din Romania, Biserica Evanghelica C.A. din Romania si Biserica Evanghelica-Luterana din Romania.
3. beneficiarii pensiilor de serviciu, stabilite prin legi speciale sau statute profesionale.

Persoanele pot cumula pensia cu veniturile salariale numai in situatia in care pensia neta are un cuantum mai mic sau egal cu salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat stabilit anual prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat. Pentru anul 2009, salariul mediu brut este de 1693 lei.

Pana la data de 9 decembrie 2009, pensionarii care, la data intrarii in vigoare a dispozitiilor Capitolului IV din Legea nr. 329/2009, se afla in situatiile de mai sus, au obligatia de a-si exprima in scris optiunea intre suspendarea platii pensiei si incetarea raporturilor de munca, de serviciu sau a actului de numire in functie sau, dupa caz, de a-si exprima in scris optiunea cu privire la mentinerea in plata a uneia dintre pensiile fata de cuantumul careia este permis cumulul.

Eu cunosc legea 329/2009 dar va rog sa-mi raspunde-ti la intrebarile mele daca doriti.
Sunt angajat in invatamant si am o pensie cu putin mai mare de 1700RON.Am inteles ca optiunea o voi depune pe 9 decembrie.Din ordinele MECI profesorii din preuniversitar vor intra in comncediu din 14 decembrie pana pe 4 ianuarie 2010.
Intrebare:
1.Voi beneficia de preaviz inaintea concedierii si cand se va incheia acesta?
2.Concediu de odihna si zilele libere ordonate de guvern cum se socotesc in preaviz inaintea concedierii?
3.Daca din ianuarie ma incadrez in noul venit mediu (aproximativ 1800RON am inteles pentru anul 2010) ma pot reangaja?
VA MULTUMESC!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul salariu si pensie OLIMPIA B OLIMPIA B lucrez intr-o institutie de stat si as dori sa-mi spuna si mie cineva daca se poate cumula pensie cu salariu. Am un salariat care cumuleaza pensie cu salariu, ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie-salariu. lia19. lia19. Un actor pensionar care are salariu fiind incadrat cu contract individual de munca dupa aparitia Legii 329/2009 poate sa-si mai pastreze calitatea de ... (vezi toată discuția)
Modalitatile în care poti deveni pensionar cumulard anbratu anbratu Cum se aplica dispoziţiile art.17 alin (1) lit b din Legea nr.329/2009 referitoare la cumulul pensiei cu salariu raportat la dispoziţiile art. 56 alin (1) ... (vezi toată discuția)