avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare proiect si reautorizare ptr succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare proiect si reautorizare ptr succesiune

Buna ziua! Am o situatie pe care nu reusesc sa o dezlusesc de ceva vreme: am construit o casa care in proiect avea S+P+E1+mansarda. Lucrarea a fost avizata in aceasta forma, desi in realitate au survenit ceva modificari, respectiv, la mansarda s-a mai inaltat cu aprox 20 cm si s-a creat un nou etaj, astfel ca in realitate avem S+P+E1+E2+mansarda. Noi ne dorim sa legalizam aceasta situatie intrucat dorim sa facem succesiunea care vizeaza 3 persoane: mama+ 2 copii, insa nimeni nu reuseste sa ne spuna exact ce drum trebuie urmat astfel incat sa rezolvam aceasta problema. Ne puteti da cateva directii in acest sens?
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 20:05, 8 Decembrie 2009
Din ce relatati se deduce ca nu ati facut "receptia finala" a imobilului(pentruca la receptie cei de la primarie ar fi observat ca aveti un etaj in plus si v-ar fi somat sa intrati in legalitate), si nici nu ati intabulat imobilul.
In aceasta situatie va trebui sa reluati complet procedura de autorizare (CU+AC), atasand un proiect conform cu realitatea.
Deabia dupa aceea veti semna receptia finala si veti intabula imobilul. Deabia atunci inseamna ca acest imobil "exista" si puteti face succesiunea....
Varianta pe care v-am prezentat-o este pentru situatia in care a expirat valabilitatea autorizatiei de constructie.
Daca autorizatia mai este inca valabila se poate face succesiunea.
Cititi Legea 50, art 7, paragrafele 14, 15,15.1.....
Trebuie sa va adresati Primariei si sa solicitati autorizatie pentru modificarile care au survenit fata de proiectul in baza careia ati obtinut autorizatie de constructie, in conformitate cu prevederile art. 7 paragraf 15 din Legea nr. 50/1991.
Popa Elena a scris:

Trebuie sa va adresati Primariei si sa solicitati autorizatie pentru modificarile care au survenit fata de proiectul in baza careia ati obtinut autorizatie de constructie,

Acest lucru este valabil doar daca modificarile se refera la compartimentari interioare, ferestre, scari...chestii minore.
In cazul userului, este vorba de un intreg etaj in plus, ceea ce modifica CUT, care se stabileste prin CU!
De aceea in situatia dansei se reia toata procedura de autorizare, inclusiv CU.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructia nu respecta proiectul tehnic! ramiha ramiha Buna ziua, As dori si eu daca este posibil cateva clarificari in urmatorul caz: Un dezvoltator imobiliar nu a respectat proiectul pentru care a obtinut ... (vezi toată discuția)
Suprafata inexistenta in acte liviu_navacioiu liviu_navacioiu Buna ziua, Ma confrunt cu urm situatie: - locuiesc intr-un bloc P+2+M - la nivelele P, E1 si E2 sunt 212 mp construiti (pe hartie) - la M sunt 190 mp ... (vezi toată discuția)
Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)