avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Întrebări despre PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Întrebări despre PFA

Bună ziua
Sunt foarte nelămurit in legătură cu unele chestii despre PFA
Eu lucrez pe contract de munca 8 ore și aș vrea să mi fac un PFA pentru a presta servicii de livrare mai mult part time.

Dacă aș avea venituri anuale mai mici decât 12 salarii minime brute pe PFA ar trebui platit obligatoriu pensie și sănătate din moment ce aceste lucruri le plătesc deja obligatoriu având un contract individual de munca?

Ce costuri, taxe anuale as avea înafara de sanatate, pensie și contabilitate?

Dacă depășesc venitul de 12 salariu minime sunt obligat să plătesc sănătate și pensie având un contract de munca?

E legal să am un contract individual de muncă și să prestez servicii având un PFA?

Tot ce vreau eu un venit în plus la un program flexibil dar nu sunt bine informat .

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:20, 13 Ianuarie 2020
Nu are legatura faptul ca mai aveti in alta parte in acelasi timp un contract de munca valabil cu plata pe pfa a contributiilor sociale. Dacă veti avea venitul anual net (incasari - plati) mai mic decât 12 salarii minime brute pe PFA nu va trebui platit obligatoriu pensie și sănătate, Dacă veti avea venitul anual net (incasari - plati) mai mare decât 12 salarii minime brute, veti plati obligatoriu 10% cass si 25% cas calculate a plafonul celor 12 salarii.
Veti putea deduce cheltuielile cu infintarea pfa la registrul comertului, cele de functionare, etc.
Contabilitatea o puteti tine personal pentru ca trebuie sa completati registrul jurnal de incasari si plati,cel de inventar, cel de evidenta fiscala si sa depuneti declaratia unica anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl sau pfa Mira68 Mira68 Buna ziua Patronul la care lucreaza nora mea i-a sugerat/ordonat sa treaca pe SRL sau PFA. Nu stim mare lucru despre ce implica aceasta organizare, asa ca ... (vezi toată discuția)
Autorizare comert ambulant Raluca 120 Raluca 120 Buna ziua! Pentru vanzarea de produse alimentare (orez, zahar, ulei etc) si nealimentare (servetele, hartie, detergenti etc) in targurile de la sate, ce acte ... (vezi toată discuția)
Impozite pentru venituri din activități independente? Andreea And Andreea And Bună seara, Pentru venituri din activități independente ce taxe si impozite lunare/ anuale exista? Mulțumesc. (vezi toată discuția)