avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ipoteca casa
Discuție deschisă în Executare silită

Ipoteca casa

Am avut ipoteca pe casa pentru un credit. Am achitat creditul in 2011. Ce trebuie sa fac ca sa scot de sub ipoteca imobilul. Nu banca trebuia sa scoata de sub ipoteca imobilul.. Tot ei au pus ipoteca.
Cel mai recent răspuns: Gica77 , utilizator 15:50, 7 Octombrie 2020
Nu au pus ei ipoteca, ipoteca ati pus-o dvs in calitate de proprietar. Prin urmare, acum trebuie sa depuneti la banca o cerere pentru radierea ipotecii. In urma acesteia un angajat al bancii se va prezenta la un notar public unde va da o declratie prin care exprima acordul bancii cu privire la radierea ipotecii. Notarul public va trimite acea declaratie la OCPI iar in termen de 3 zile ipoteca va fi radiata. Cel mai probabil dvs veti suporta costurile.
Mulțumesc

Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
Bună ziua, reinviu topicul printr-o situație asemănătoare. Am achitat integral zilele trecute, un credit imobiliar făcut prin programul Prima Casa, printre altele mi s-a spus ca trebuie sa merg la notar cu un reprezentant al băncii ptr a ridica ipoteca, acum întreb ca un neștiutor: ipoteca nu se ridica automat dacă creditul nu mai exista?? Adică, poate rămâne o ipoteca pe un bun personal?? Ipoteca bănuiesc ca o pune banca sau Fondul de Garantare, nu eu personal... și atunci de ce trebuie sa plătesc eu ridicarea ipotecii dacă nu este pusa de mine?? Înțeleg ca după achitarea creditului devin proprietar cu drepturi depline, nu prea e logic, părerea mea. Am citit în C. Cv la Capitolul 3, S3 despre ipoteca și înțeleg ca banca se ocupa de radierea ipotecii, nu eu la notar. În speranța unor răspunsuri clare și pe înțelesul unui om de rand, va mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2020
Gica77, utilizator
Intr-adevar, ipoteca se radiaza atunci cand, asa cum spuneti, "daca creditul nu mai exista". Pentru constatarea de catre cei de la OCPI a faptului ca "creditul nu mai exista", trebuie emisa o declaratie in acest sens de catre creditorul ipotecar (Banca).
Banuiti in mod gresit ca "ipoteca o pune banca" ... Dreptul de ipoteca in favoarea bancii l-ati constituit dumneavoastra, in calitate de proprietar, prin semnarea contractului de vanzare, a contractului de credit si a contractului de garantare.
Ce anume ati citit in Codul Civil care v-a lasat impresia ca banca se ocupa de radierea ipotecii?
Mulțumesc ptr răspunsul clar, după ce am răsfoit forumul am citit aici: [ link extern ]
Așadar, e corecta procedura de a merge la notariat împreună cu un reprezentant al băncii ??!!!

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca - procedura n_roxxanne n_roxxanne Va rog sa-mi spuneti pasii de urmat pentru radierea ipotecii dupa ce am achitat integral un credit ipotecar la casa.Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca dupa achitarea creditului imobiliar andreiuc andreiuc Buna ziua, Exista diferente in modul in care notarul poate intocmi declaratia pentru OCPI in vederea radierii, diferente care sa se reflecte in costuri pe ... (vezi toată discuția)
Am achitat creditul imobiliar astazi. de la banca nu mi s-a dat ... Eugenia201075 Eugenia201075 Am achitat creditul imobiliar astazi. De la banca nu mi s-a dat nimic. Maine au spus sa vin sa inchida contul. Va intreb... ce mai am de facut ca totul sa fie ... (vezi toată discuția)