avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plateste comisionul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plateste comisionul

Conform legii 196/2018, asociatiile de proprietari sunt obligate sa afiseze IBAN-ul pentru a permite plata direct in cont.

Asociatia unde sunt eu are cont la o banca foarte exotica, care percepe comision ft mare pt orice plata interbancara. Presedintele doreste ca acest comision sa fie suportat de mine si apare cu 1 luna in urma ca penalizare.

Este ceva ce pot face pt a rezolv asta: fie sa nu suport eu acest comision, fie sa se mute la o banca mai umana?
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 09:08, 16 Ianuarie 2020
Cea mai buna varianta e mutatul la alta banca.

Cautati bancile la care comisionul la incasare e zero (in dec 2019 erau 5), faceti un tabel comparativ inclusiv banca la care aveti cont acum in care sa treceti toate comisioanele percepute de obicei asociatiei dvs si inaintati o adresa scrisa in atentia CEx si a presedintelui, cu numar de inregistrare, atasand tabelul si precizand avantajele uneia sau alteia dintre oferte.

Nu uitati sa subliniati la care dintre acele banci comisionul de administrare lunar este zero sau mai mic decat ceea ce platiti acum; idem comisionul la plati intra/interbancare. Aceste comisioane afecteaza buzunarele tuturor proprietarilor, implicit ati putea sa senzibilizati si sa atrageti alti proprietari de partea dvs. in afara de cei ce achita prin virament. Bine ar fi sa gasiti si alti proprietari din imobil sa semneze adresa scrisa (nu trebuie neaparat sa fie membri ai AP).

Daca sunteti membru al AP, la urmatoarea AG puteti propune includerea pe ordinea de zi a acestei chestiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea cheltuielilor pe proprietari, la plata intretinerii prin ordin de plata latka latka Care sunt cheltuielile legate de contul bancar al unei asociatii ( in principiu m-ar interesa in mod specific la CEC Bank) si cum imparte cheltuielile pe ... (vezi toată discuția)
Achitarea intretinerii prin virament bancar presupune din partea proprietarului si suportarea comisionului bancar pentru operatiuni efectuate de asociatie? gabikov gabikov Citiva dintre membrii asociatiei noastre de proprietari achita cheltuielile lunare legate de intretinere prin virament bancar, respectiv prin transferul sumei ... (vezi toată discuția)
Cont bancar la asociatiile de proprietari si comisioane la incasare w_v_w_v w_v_w_v As dori sa stiu ce banci folositi pentru conturile asociatiilor dv. Daca pana acum ma laudam cu banca mea Raiff acum au introdus un nou comision la incasare ... (vezi toată discuția)