avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV contraventie emis pe data din viitor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV contraventie emis pe data din viitor

Am primit o amenda de circulatie pentru nepurtarea centurii de siguranta. PV contraventie este emisa pentru o data din viitor (06.12.2020), precum si, conform PV, fapta s-a consumat la data respectiva, in 6 decembrie 2020. Voi depune contestatie in instanta. Sa achit anterior jumatatea din amenda? Echipajul de politie nu era dotat cu echipament de inregistrare video. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iordan Ciprian , Avocat 22:22, 14 Ianuarie 2020
Cum adică era emis pentru o dată din viitor. Detaliați puțin.
Procesul verbal este "incheiat astazi : ziua 06 luna 12 anul 2020", iar fapta s-a comis, conform acestui PV in "ziua 06 luna 12 anul 2020" Deci, totul "s-a intamplat in viitor". Asa scrie in procesul verbal!
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2020
gabrielli68, utilizator
Aveti ceva sanse.
Se poate interpreta că este vorba despre o eroare materială. Coroborat cu raportul agentului constatator va rezulta această situație.
Se complica situatia: nu am reusit sa achit jumatatea amenzii, pentru ca pe PV de contraventie nu exista o data valida!

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda circulatie rutiera drk drk buna ziua!am primit o amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta.am semnat pv fara a avea obiectiuni, dar spre surprinderea mea, dupa ce am analizat mai ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera pasager cu permis suspendat vasi_23 vasi_23 buna dimineata ! sunt in situatia unui fapt mai mult ca sigur deosebit In data de 6 februarie mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de ... (vezi toată discuția)
Contestarea procesului verbal de contraventie Tony05 Tony05 Am fost oprit in data de 22.11.2010 de un echipaj de politie pe motiv ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, mi s-a intocmit proces verbal in baza art ... (vezi toată discuția)