avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestarea procesului verbal de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestarea procesului verbal de contraventie

Am fost oprit in data de 22.11.2010 de un echipaj de politie pe motiv ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, mi s-a intocmit proces verbal in baza art 100/3/ din OUG 195/2002 cu amenda 240 ron si retinerea permisului pentru 30 zile.
La alte mentiuni am adaugat
semaforul era verde, am ramas pe linia de tramvai datorita autoturismelor din fata dupa care am rulat cat sa eliberez calea de rulare a tramvaiului timp in care s-a schimbat culoarea semaforului
.
Ce sanse am sa obtin anularea procesului verbal in cazul in care depun o contestatie? In cat timp pot achita jumatate din minimul amenzii prevazute de lege in conditiile in care procesul verbal a fost intocmit la orele 20:03?
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 13:01, 25 Noiembrie 2010
1-Puteti achita 1/2 din cuantumul amenzii aplicate in intervalul de 48 de ore de la constatarea/consemnarea/comunicarea contraventiei
2-In termen de 15 zile de la comunicare,contestati PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Achitarea a 1/2 din cuantumul amenzii se poate face concret pana in data de 24.11.2010 ora 20:03 sau si in data de 25.11.2010?
Plata in 48 ore a jumatate din minim este pana pe 24 , la ora inchiderii administratiei fiscale .
Sansele anularii sunt minime , intrucat dvs prin obiectiuni v-ati recunoscut vinovatia , spunand ca s-a schimbat culoarea semaforului .
Cereti in subsidiar si inlocuirea sanctiunii principale cu cea a avertismentului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto pentru culoarea galbenă Ciolo27 Ciolo27 Buna ziua, as dori sa va expun si eu o speță si sa imi spuneti cum sa procedez! Mi au suspendat permisul pe 30 de zile din următoarea cauza: am trecut de o ... (vezi toată discuția)
Plata a 1/2 din amenda in 48 de ore de la comunicarea sentintei camyi camyi Am primit o amenda contraventionala, pe care am contestat-o in instanta. Convins fiind de faptul ca am sanse reale de a castiga procesul, nu am achitat ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)