avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar pensionare conform legii 263/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar pensionare conform legii 263/2010

Buna ziua.M-am judecat cu un fost angajator pentru grupa de munca aferenta zonei a-1-a de radiatii si am pierdut din cauza consilierului juridic care a facut afirmatii minciunoase.Icadrarea in zone de radiatii si grupe de munca sa facut pe baza unui tabel aprobat de Ministerul Muncii si Comisia Nationala Pentru Controlul Activitatii Nucleare din data de 04-12-1990,locul meu de munca a fost la o mina de uraniu si am lucrat in contact direct cu minereul de uraniu dar acest lucru nu a fost recunoscut de catre angajator fiindumi acordata zona a-2-a de radiatii grupa a-2-a de munca deci incadrarea in acest tabel a fost gresita si nici in instanta nu am reusit sa obtin grupa a-1-a de munca cu toate ca expertiza tehnica juridica in protectia muncii a fost in favoarea mea 100/100,expertul mentionind in raportul de expertiza;;Reclamantul si-a desfasurat activitatea permanent[100/100] din tinpul efectiv lucrat in prezenta materialului radioactiv [minereu de uraniu].Am depus la parchet plingere penala inpotriva consilierului juridic pentru afirmatii minciunoase precum ca am fost pontat 8 ore pentru zona a-2-a nu 6 ore pentru zona-1-a dar nu a depus la dosar nici un pontaj,bon de lucru sau stat de plata pentru a sustine cele afirmate.M-am deplasat la fostul angajator solicitind copii xerox pentru pontaje,state de plata si bonuri de lucru pentru ultimul an adica anul 1994 promitindumi ca mi le trimite prin posta,iar dupa doua saptamin am primit un raspuns de la angajator semnat de director si consilierul juridic precum ca toate documentele solicitate au fost depuse la dosarul cauzei si ca nu poate sa divulge identitatea altor fosti angajati deoarece aceste documente sunt colective.Am depus la parchet acest raspuns precum si copii de la dosarul cauzei pentru a sustine ca nu exista la dosar nici un document care sa sustina cele afirmate de consilier,au fost audiati si martorii care au sustinut ca cele afirmate de consilier nu corespund realitatii dar cu toate acestea am primit de la parchet ordonanta de clasare.Dupa toate aceste peripetii sa le spun asa apropiinduse virsta de pensionare am depus la casa de pensii documente pentru dosar am cerut doar o simulare pentru a vede cam pe cind pot depune dosarul definitiv si culmea casa de pensii ni-a acordat conditii speciale aferente grupei a-1-a conform leggii 263/2010 conform art.30 litera b.Intrebarea mea este daca acest tabel mai este valabil dupa intrare in vigoare a legii 263/2010 deoarece la articolul 196 iltera s spune clar[ se abroga orce alte dispozitii contrare acestei legii].Bineinteles daca cunosteam legea nu mai cheltuiam bani pri instanta,am depus dosarul definitiv la casa de pensi si astept decizia dar chestia este ca eu dupa ceia ce mi-a dat casa de pensii puteam iesi la pensie la 01-03-2019.Itrebarea este daca acel tabel trebua sa fie abrogat si dupa ce primesc decizia de pensionare pot sa fac alta plingere pentru fals intelectual practic cu acel tabel am fost dus in eroare si eu si instantele de judecata mentionez ca si acest tabel a fost depus la dosar. va multumesc anticipat.Tin sa mentionez ca adeverinta mi-a fost eliberata in data de 02-04-2015.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
Traianut, utilizator
Cel mai recent răspuns: Traianut , utilizator 08:53, 15 Ianuarie 2020
Buna ziua.Va rog un raspuns as dori la situatia descrisa mai sus mai am sanse la o actiune in instanta sau plingere penala deoarece eu cred ca acel tabel trebuia abrogat,sau asistenta juridica contra cost.Rog nr.telefon.Sunt din judetul Suceava,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de clasare a plingeri penale inpotriva consilierului juridic Traianut Traianut Buna ziua.Sunt intr-o situatie foarte delicata si va rog foarte mult sa imi spuneti ce mai pot face.M-am judecat cu un fost angajator pentru grupa de munca si ... (vezi toată discuția)
Plingere penala inpotriva consilierului juridic Traianut Traianut Buna ziua.Mam judecat cu un fost angajator pentru grupa de munca unde am pierdut la fond cit si la apel din cauza consilierului juridic al fostului angajator ... (vezi toată discuția)
Termen de pastrare documente la arhiva societatii Traianut Traianut Buna seara.Am o situatie mai deosebita si va rog sa ma ajutati.M-am judecat cu mina de uraniu la care am lucrat in perioada 11-03 1986__11-03-1995 si am ... (vezi toată discuția)