avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare din partea unei institutii de stat (APL)
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare din partea unei institutii de stat (APL)

Buna ziua,
rog suport ptr. urmatoarea speta: doresc sa obtinem un contract de sponsorizare in numele unei asociatii, in vederea organizarii unui eveniment. Am solicitat, in acest sens, sprijinul unei autoritati publice locale, in vederea sustinerii financiare a evenimentului respectiv. Conform raspunsului primit, ptr. a putea beneficia de ajutorul financiar/sponsorizarea respectiva, ar trebui ca solicitarea de sponsorizare sa vina din partea unei alte instutii de stat/entitati, ptr. ca legea nu ar permite solicitarile de sponsorizare din partea ONG-urilor, asociatiilor.
Intrebarea mea: lor clarificare cu referire la actul normativ aflat in vigoare, daca intr-adevar exista aceasta limitare. Solicit opinia dumneavostra, deoarece, evenimentul respectiv va fi organizat la initiativa asociatiei respective, deorece nu putem implica alte institutii, acestea neavand nici un rol in organizarea evenimentului.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:23, 21 Aprilie 2020
O institutie publica nu poate acorda sponsorizari. Insa unele acorda finantari nerambursabile, si au proceduri proprii de corcursuri de proiecte conform Legii 350 / 2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am infintat o asociatie sportiva non-profit cu personalitate juridica Sebastian Calin Sebastian Calin Buna ziua, Baiatul meu face tenis de performanta de cel putin 10 ani si ca atare, dat fiind costurile f mari la care sa ajuns, am infintat o asociatie ... (vezi toată discuția)
Acordare fonduri nerambursabile asociatii si fundatii ContSters240394 ContSters240394 Buna. In ce conditii se poate acorda sprijin financiar de catre primarie unor asociatii si fundatii(cluburi sportive, asociatii culturale)?Prin hotarare de ... (vezi toată discuția)
Ong-sponsorizare Ovidiu-O Ovidiu-O In statut nu apare niciunde ca la randul nostru ca ONG putem sponsoriza. Va intreb- poate de ex. un ONG sa sponsorizeze o suma de bani, pe baza unui contract, ... (vezi toată discuția)