avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prescriere amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prescriere amenda rovinieta

Speta mea: fara rovinieta pe 07.09.2019, procesul de contraventie emis pe 09.19.2019, primit pe 14.02.2020(instiintat ieri, pe 13.01.2020).
De la 07.09 au trecut 4 luni. Se prescrie in cazul meu sau nu? :-) Si daca da, mai trebuie sa fac ceva?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dorianman , utilizator 16:24, 15 Ianuarie 2020
4 luni e termenul maxim pentru constatare, care a fost făcută pe 9.12 și 2 luni pentru comunicare. Ambele termene nu au fost depășite.

Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
latka, utilizator
Deci nu se calculeaza 4 luni de la savarsirea faptei. Inteleg. Mersi frumos! :-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. astăzi am observat ca am uitat sa plătesc rovinieta ... dany2605 dany2605 Bună ziua. Astăzi am observat ca am uitat sa plătesc rovinieta din Martie 2022... Nu mi a venit nici o amenda acasa Am citit ca dacă nu primesc nimic ... (vezi toată discuția)
In data de 21.09.2022 am savarsit fapta de a conduce fara rovinieta. ... Ctlus Ctlus In data de 21.09.2022 am savarsit fapta de a conduce fara rovinieta. Pentru aceasta fapta a fost intocmit un Proces Verbal in data de 18.01.2023, iar eu l-am ... (vezi toată discuția)
Amenda neplata rovinieta. buna. am uitat cand trebuie sa platesc ... micro40 micro40 Amenda Neplata ROVINIETA. Buna. Am uitat cand trebuie sa platesc Rovinieta deoarece o platesc anual si nu am mai stiut cand expira. Astazi data de ... (vezi toată discuția)