avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune cu probleme?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune cu probleme?

Buna ziua! Bunica mea a decedat in urma cu 3.5 ani. Bunicul si mama mea nu au facut succesiunea la momentul respectiv. Acum 1 luna a decedat si bunicul meu. Exista o problema, si anume ca bunicul meu mai are 3 frati in viata care vor sa vina la dezbaterea succesiunii. Mai am de adaugat ca unul dintre imobile a fost al bunicii mele, 1/2 donatie din partea parintilor inainte de casatorie, si 1/2 renuntare din partea fratilor dupa ce au decedat parintii bunicii mele in timpul casatoriei. Iar un alt imobil este numai al bunicului meudobandit in timpul casatoriei. Au fost casatoriti 40 de ani. Intrebarea mea este daca fratii bunicului meu au dreptul la o cota parte din imobile si care ar fi procentele?

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: eva03 , utilizator 21:21, 14 Iunie 2006
Daca renuntarea fratilor s-a facut la notar, atunci intregul imobil a fost al bunicii dvs.
Din punctul meu de vedere, ambele imobile revin mamei dvs.
Pot sa va rog, daca mai sunt si alte pareri sa le expuneti.


Cu multumiri.
Eu nu vad problema: Coman este descendent, face parte din prima clasa de mostenitori care inlatura clasa a doua a colateralilor privilegiati (fratii) si ascendentilor privilegiati (parinti). Fratii bunicului nu au ce cauta la mostenire.
Am uitat sa precizez ca daca mama ta este in viata, ea va mosteni, nicidecum tu. Daca mai exista si frati sau surori, sau nepoti de frate sau nepoti de sora ai mamei tale, in viata, si ei vin la succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune eliz_k eliz_k Buna ziua, As ruga unul dintre consilieri sa a lamureasca intr-o problema: daca o persoana care are sase frati (din care numai 2 in viata) decedeaza, in ce ... (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)