Am un conflict cu firma pt care am lucrat careia ii cer diverse documente (fise post, fise fiscale, adeverinte etc) in vederea intocmirii dosarului pt indemnizatie cerstere copil si nu numai.
In raspunsul firmei, in urma solicitarilor mele repetate, mi se aduce in prim-plan un articol din ROI, Regulament pe care eu nu l-am vazut niciodata si implicit, nu l-am semnat.
Are vreo valoare din moment ce eu nu cunosc acel regulament. Pot cere o copie a acestui ROI impreuna cu semnatura mea (care nu va fi)?
De asemenea nu mi s-a adus niciodata la cunostinta o fisa a postului. Au dreptul sa o elibereze acum chiar daca nu este semnata de catre mine?
Regulamentul intern se aduce la cunoştinţă salariaţilor prin grija angajatorului şi îşi produce efectele faţă de salariaţi din momentul încunoştinţării acestora.
Modul concret de informare a fiecărui salariat cu privire la conţinutul regulamentului intern se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau, după caz, prin conţinutul regulamentului intern.
Puteti solicita o copie de pe R.I. ...
:oops:
Prevederile ROI va sunt opozabile NUMAI dupa aducerea lor la cunostinta dvs. Adica dvs il cititi si dati semnatura sau declaratie ca ati luat la cunostinta de prevederile cuprinse.
In privinta fisei postului, pe ea trebuie sa existe o semnatura a dvs de luare la cunostinta iar dvs trebuie sa aveti 1 ex.
Daca aceste conditii nu sunt indeplinite atunci dvs nu aveti o fisa de post dpdv legal. Deci, nu puteti sa fiti evaluata dupa eventualele atributii cuprinse in ea.
:offtopic:
PS: Daca nu va suparati, ptr ce va trebuie fisa postului la intocmirea dosarului de indemnizatiwe crestere copil?