avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire datorii

Tatal meu a avut o firma. A intrat in faliment iar bancile i-au pus si lui si mamei poprire pe pensii si ipoteca pe bunuti. Firma este acum in lichidare dar este imposibil sa fie acoperite datoriile. Tatal a decedat si nu a fost facuta succesiunea inca. Daca eu si fratele meu renuntam la orice mostenire este posibil sa avem probleme cu bancile ?
Cel mai recent răspuns: RodicaF , utilizator 14:43, 17 Ianuarie 2020
Nu veti avea probleme.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, daca renuntati la mostenire renuntati si la activ si la pasiv (bunuri de mostenit si datorii). Banca poate sa considere renuntare frauduloasa si sa faca actiune impotriva dvs sa acceptati fortat , dar asta doar daca actioneaza in timp util.
Art. 1122 Noul cod civil Renunţarea frauduloasă Renunţarea la moştenire Transmisiunea moştenirii
Categorie: Noul Cod Civil actualizat 2020 - Legea 287/2009


Comentarii
6 PDF Print
CAPITOLUL I
Transmisiunea moştenirii

SECŢIUNEA a 3-a
Renunţarea la moştenire
Art. 1122

Renunţarea frauduloasă

(1) Creditorii succesibilului care a renunţat la moştenire în frauda lor pot cere instanţei revocarea renunţării în ceea ce îi priveşte, însă numai în termen de 3 luni de la data la care au cunoscut renunţarea.

(2) Admiterea acţiunii în revocare produce efectele acceptării moştenirii de către succesibilul debitor numai în privinţa creditorului reclamant şi în limita creanţei acestuia
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna,

Renuntarea la mostenire este totala, ea vizeaza atat activul patrimonial, cat si pasivul.

Institutia creditoare poate aprecia aceasta renuntare in dauna ei, si actiona in consecinta, cerand revocarea, in termen de 3 ani , termen ce curge de la data la care au cunoscut efectiv renuntarea.

Pe cale de consecinta, institutia creditoare se poate adresa instantei de judecata, in sensul de a revocare declaratia de renuntare la mostenire.

gresiti, nu copiii sunt datori asa ca nu poate fi vb de renuntare frauduloasa la mostenire, decedatul era dator, impreuna cu sotia.
De renuntat, copiiii vor sa renunte.
Va multumesc mult !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - acceptarea mostenirii de catre creditori crystyn71 crystyn71 Buna seara! Scuze de deranj , dar am si eu o mica nelamurire. Am un credit ajuns in stare de executare silita nu am bunuri pe numele meu ,dar in decembrie 2012 ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire fiind executat silit iandra iandra Buna dimineata, va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie. Persoana X, a avut un credit ipotecar pe o casa si nu si-a platit ... (vezi toată discuția)
Datorii bancare ale soț decedat. aș putea fi acuzată că urmăresc fraudarea creditorilor dacă aș renunța la moștenire? monicalirca monicalirca Buna ziua, Am citit cu foarte mare atentie articolul dvs cu privire la renuntarea la mostenire, motivată fiind de faptul ca in urma decesului sotului meu, ... (vezi toată discuția)