avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa ma mut cu prietena mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa ma mut cu prietena mea

Buna seara sunt un băiat de 20 de ani fac 21 de ani am o iubita/prietena cu varsta de 16 ani ea vrea sa se mute la mine există vrun termen legal mentionez ca părinți ei nu o lasa sa vorbesca cu mine vreau răspunsuri nu daca e bine sau nu
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
Aurasadi42@gmail, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:59, 26 Ianuarie 2020
mai aveti rabdare 2 ani
Dar face 16 ani peste 5 zile si din cate stiu poti sa răspunzi de tine la 16 ani si ca poti sa te muți cu iubitul

Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
Nu exista "vrun" temei legal pentru ce " stiti" dvs.
Copiii ce implinesc 16 ani au capacitate de exercitiu restransa, nu se poate muta la dvs fara acordul parintilor ca se muta degeaba, o pot lua inapoi.
Păi si cei dela protectia copilului dece spune că prin plângere si acordul ei se poategi-jane2 a scris:

Nu exista "vrun" temei legal pentru ce " stiti" dvs.
Copiii ce implinesc 16 ani au capacitate de exercitiu restransa, nu se poate muta la dvs fara acordul parintilor ca se muta degeaba, o pot lua inapoi.

Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2020
Aurasadi42@gmail, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca are doar capacitate de exercitiu restransa. O "mananca" chiar asa de tare incat nu mai puteti astepta 2 ani?
De asemenea, avand in vedere ca nu va mutati impreuna ca sa fiti colegi de camera, sunteti pasibil de ceva probleme penale. Exista infractiunea de act sexual cu un minor, care se pedepseste cu inchisoarea.
Art.220 Cod Penal:
(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum și orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 și 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(3) Fapta prevăzută în alin. (1), comisă de un major cu un minor cu vârsta între 13 și 18 ani, când majorul a abuzat de autoritatea ori influența sa asupra victimei, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Alte discuții în legătură

Legea privind decizia de a pleca de acasa la o varsta minora Larisa.isa67 Larisa.isa67 Buna seara , am o dilema in legutura cu plecatul de acasa la varsta de 17 ani pe propria raspundere la iubitul meu major, deoarece nu ma mai pot intelege cu ... (vezi toată discuția)
Este sau nu corupere de minori? Pisi333 Pisi333 Buna! Am 14 ani si iubitul meu are 19 ani. In urma cu o luna am intretinut relatii sexuale cu acordul amandurora. Acum parintii mei au aflat si vor sa depuna ... (vezi toată discuția)
Sex Boss776622 Boss776622 Ce se poate întîmplă daca 2 minori fac sex, adică băiatul are 16 da fata 14? (vezi toată discuția)