avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imi doresc sa plec legal de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imi doresc sa plec legal de acasa

Buna, am 15 ani si 9 luni iar prietenul meu 22 imediat impliniti, am o situatie dura acasa , batai intre parinti ,injuraturi adresate mie si fratiorilor mei, asa este de ani buni iar eu una m am saturat si asi vrea sa plec de acasa la prietenul meu. Parintii mei sunt deacord cu relatia de altfel insa nu doresc sa ma lase sa plec , amenințându ma cu politia de fiecare data cand incerc . Legal as putea pleca la varsta asta?
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2024
Asumiii123, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:29, 1 Decembrie 2024
Buna ziua

Eu zic sa te gandesti mai bine, mai ales "prietenul" tau.

Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum și orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise de un major cu un minor care nu a împlinit 16 ani se pedepsesc cu închisoarea de la 7 la 12 ani și interzicerea exercitării unor drepturi daca diferenta de varsta este mai mare de 5 ani.

Legal ai putea pleca de acasa incepand cu 16 ani, adica sa primesti capacitate de exerciţiu anticipată, dar numai daca acest lucru este incuviintat de instanta de tutela pentru motive intemeiate si cu audierea parintilor si a fratilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sex Boss776622 Boss776622 Ce se poate întîmplă daca 2 minori fac sex, adică băiatul are 16 da fata 14? (vezi toată discuția)
Am 15 ani si 9 luni, iubitul meu are 21 de ani si 1 luna, parintii ... Andreea200830 Andreea200830 Am 15 ani si 9 luni, iubitul meu are 21 de ani si 1 luna, parintii mei ma sechestreaza si ma bat, as vrea sa plec la el dar nu stiu daca exista consecinte pe ... (vezi toată discuția)