Buna ziua. Am rugamintea de a fi indrumata in urmatoarea situatie pe care am sa incerc sa o descriu succint dar foarte clar.
In noiembrie 2007 sotul meu a intrat in somaj, din iunie 2008 s-a angajat si nu s-a mai prezentat la vizat somajul. Anul acesta incepand cu data de 16.01.2020 in urma rezilierii contractului dintre firma de paza si benefeciarul serviciilor, toti angajatii au fost disponibilizati cu art. 65 pentru somaj. Mergand la oficiul de somaj, i s-a spus ca este dator la stat contributia de somaj pe o perioada de 3 luni si jumatate plus penalitatile aferente. In toti acesti ani oare nu s-au facut rapoarte sau mai stiu eu ce trebuia facut pentru a depista si a fi instiintat, sau a i se imputa acesti bani? Se poate ca dupa cca. 12 ani sa il scoata dator si sa-l puna sa plateasca ceva ce nu a primit? Va multumesc anticipat pentru raspunsurile primite.
Buna ziua. Prea bine nu am inteles intrebarea,dar am sa raspund asa cum am inteles-o. El acum ar trebui sa isi intocmeasca un dosar de somer neindemnizat pentru a fi angajat de catre o alta firma de paza, pentru a beneficia acea firma de paza de subventia venita de la stat ,pentru angajarea persoanelor cu varsta de peste 45 de ani, din randul somerilor. Creanta este din anul 2008, pe vremea cand a avut singura perioada de somaj din activitatea lui de peste 30 de ani de munca.Sper sa fi fost explicita si sa va poata ajuta informatia pentru a imi oferi un raspuns sau o solutie. Va multumesc anticipat!