avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat cu activitate in paralel la firma unde este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat cu activitate in paralel la firma unde este angajat si la firma proprie

Buna ziua,

Ce lege prevede sanctiuni sau demersuri in situatia in care un salariat de la o societate are la randul lui o societatea deschisa (cu alt obiect de activitate) si desfasoara activitati pentru societatea proprie in timpul programului de lucru de la societatea unde este angajat (calculator pentru mail-uri, telefon de serviciu, primire colele / expediere colete, imprimanta etc.)?

Multumesc anticipat pentru raspuns/indrumare.
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2020
ana.atanasescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 16 Ianuarie 2020
Exista fapte de concurenta neloiala?

In c.i.m. sau intr-un act aditional este prevazuta clauza de neconcurenta ?
Cornel Vasile, Consilier juridic
Exista in Regulamentul de ordine interioara semnat de salariat odata cu semnarea CIM un articol, cu 2 subpuncte: "Art. 34. Societatea comerciala va proceda la desfacerea contractului individual de munca fara preaviz in cazuri de abateri disciplinare grave, daca angajatul: .......n) utilizeaza timpul de lucru si mijloacele de munca din dotare in scopul obtinerii de avantaje materiale; & o) desfasoara activitati contrare sau in concurenta neloiala cu interesele societatii comerciale, calificate ca atare de organele in drept;"
ana.atanasescu, utilizator
Atunci,in urma cercetarii disciplinare a salariatului in cauza, i sepoate aplica sanctiunea desfacerii disciplinare ,potrivit prevederilor din Reg. Intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata, ma puteti ajuta cu urmatoarea situatie? am incheiat ... vasi1987 vasi1987 Buna dimineata, Ma puteti ajuta cu urmatoarea situatie? Am incheiat un contract de munca acum 3 luni si am primit oferta de la un concurent. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala sau nu? loryiy loryiy Buna seara, am si eu o intrebare:ce se intelege prin concurenta neloiala sau in ce situatii, conditii putem vorbi despre concurenta neloiala si ce acte ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala intrebare_buna intrebare_buna Buna ziua! Sunt angajata la o firma unde ma ocup de cautare clienti si in acelasi timp sunt si asociata la o firma care are acelasi activitate. Asta reprezinta ... (vezi toată discuția)