avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... forma contractuala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

forma contractuala

Buna ziua. Este vb de un magazin care initial a fost al unei firme X care se afla la momentul respectiv sub contract cu un hypermarchet, dar pentru ca avea datorii mari la firma Y (firma de unde X lua marfa) si la hypermarchet (chirii si utilitati neplatite - care nu fac obiectul discutiei) s-a negociat si s-a hotarat sa iasa din spatiu dar cu conditia ca firma Z sa-i dea o suma de bani.
Suma asta de bani nu trebuie platita in contul firmei X , ci in contul firmei Y unde are datorii pentru marfa.
Firma Z a incheiat contract pentru spatiu direct cu hypermarchetul.
Spatiul era amenajat de firma X tip fast food , de dimensiune mult mai mica decat e acum, si firma Z a pastrat o parte din amenajare si din utilaje si a extins si renovat spatiul.
La momentul ala intre firma X si firma Z nu s-a intocmit niciun document scris, a fost doar o intelegere verbala intre cele trei firme X (cel care a iesit din spatiu), Y (firma unde X are datorii pentru marfa ) si Z (firma care a intrat in spatiu), urmand ca ulterior sa se faca si scris cu termen de plata pentru suma de bani negociata.
Dar cand am zis sa facem contractul intre firma X si firma Z SI SA SE FACTUREZE SUMA NEGOCIATA , pentru utilajele preluate si partea de amenajare, accesorii si sigla brand.....(cum era real si firesc ) , am aflat ca de fapt firma X nu are inregistrate in contabilitate acestea drept pentru care nu are ce sa vanda. Si acum vine intrebarea : cum se poate rezolva?

Din cauza datoriilor firmei X catre firma Y, se va face un contract intre X si Z si apoi un contract intre X,Y si Z prin care Z vireaza banii catre Y in contul datoriei firmei X - aici nu e nicio problema.
Problema este ce contract sa se faca intre X si Z?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Sechestrare de bunuri AlexandruPetre AlexandruPetre Buna ziua, as dori sa ma lamuriti intr-o chestiune pentru a dobandii un bagaj de cunostinte inainte de a ma duce la politie pentru a depune o plangere. Tin ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc-calitate procesuala activa? MARIKO9 MARIKO9 SITUATIE: firma x pierde procesul cu firma y, firma y investeste hotararea si obtine titlu executoriu. Executorul executa silit firma x, obtine banii datorati ... (vezi toată discuția)
Problema interesanta adimanea adimanea Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.(nu sunt avocat sau jurist,insa de 3 ani reprezint o Asociatie de Proprietari in instanta in urmatorul ... (vezi toată discuția)